Sebastian Papaiani, la noapte, pe ecranul cinematografului ce-i poartă numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonier Căpşună din seria "B.D", unul dintre rolurile sale memorabile
Plutonier Căpşună din seria "B.D", unul dintre rolurile sale memorabile

Miercuri seara, la cinematograful care poartă numele lui Sebastian Papaiani, vor rula filmele în care a jucat marele actor.

Conducerea cinematografului din Piteşti a luat această decizie pentru a cinsti memoria maestrului Papaiani care s-a stins din viaţă marţi, la vârsta de 80 de ani.

De la ora 20.00, toată noaptea vor rula filmele marelui actor. Printre ele, „Păcală”, “B.D. intră în acţiune” şi “Nea Mărin miliardar”.  

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Piteşti (Argeş). A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960 şi în 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Zaizescu, "Un surâs în plină vară", unde a fost remarcat atât de critici, cât şi de public. Memorabile sunt rolurile sale, plutonier Căpşună din seria "B.D.", Alecu din "Astă seară dansăm în familie", Păcală, Pompei, din "Toamna bobocilor", şi mai ales Ieremia din serialul de aventuri "Toate pânzele sus".

Cinematograful Sebastian Papaiani din centrul oraşului e de marţi, în doliu. Pe uşa de la intrare, dar şi în interiorul instituţiei, tronează imaginea maestrului însoţită de mesajul îndurerat „Regrete eterne“. Angajaţii au amenajat în holul clădirii un altar unde piteştenii să poată aduce un ultim omagiu maestrului. Cei care l-au iubit pot aprinde, aici, câte o lumânare în memoria actorului piteştean. 

Reamintim că Sebastian Papaiani a murit la apogeul unui conflict cu autorităţile din Argeş, care deşi l-au făcut cetăţean de onoare al judeţelui, şi cu cele din Piteşti, care au dat numele său fostului Cinema Modern, dar l-au plimbat pe drumuri mai bine de 20 de ani în încercarea lui nereuşită de a-şi recupera casa părintească şi terenul aferent.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite