Turiști germani campați cu cortul, „vizitați” de urs lângă o pădure din Argeș

0
0

Trei turiști germani, campați cu cortul lângă o pădure din Curtea de Argeș, au fost vizitați luni dimineață de un urs. Au cerut ajutor, iar o patrulă de jandarmi a ajuns la ei.

Turiștii au cerut ajutor la 112. FOTO IJJ Argeș
Turiștii au cerut ajutor la 112. FOTO IJJ Argeș

Vizita neașteptată a ursului le-a dat senzații tari, însă turiștii germani nu s-au pierdut cu firea și au apelat numărul unic de urgență 112.

 „O patrulă de jandarmerie s-a deplasat la fața locului. La sosirea patrulei, ursul nu se mai afla în zonă, însă cei trei cetățeni germani au preferat să-și strângă cortul și să-și continue deplasarea spre Sibiu”, precizează Compartimentul informare, relaţii publice şi cu publicul al IJJ Argeș.

Numărul de urși din România, o nebuloasă

La cinci ani de la ultima numărătoare a urşilor, pe criterii ştiinţifice, România nu știe exact cât de mulți urși are. Dar numărul atacurilor a crescut alarmant în ultimii ani: 26 de oameni au fost uciși din 2014 până astăzi, iar 268 au fost răniți. Pe de altă parte, 365 de urși au fost uciși accidental în România, în ultimii 11 ani. 

„Ne lipsește o piesă din acest puzzle, deci evaluarea populației, care s-a încercat anul trecut de două ori. În momentul în care punem acest puzzle în acest peisaj complet ştiinţific, putem să facem o estimare de populaţie şi o eventuală cotă de intervenţie, bazată pe ultima cifră din evaluare", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.  

Cei trei turiști au strâns cortul și au plecat. FOTO IJJ Argeș
Cei trei turiști au strâns cortul și au plecat. FOTO IJJ Argeș

Recomandările jandarmilor pentru gestionarea potențialelor întâlniri cu ursul

Pentru a preveni astfel de situații, Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări:

Dacă aveţi de gând să campaţi cu cortul, nu o faceţi în locuri izolate. Asiguraţi-vă că montaţi cortul într-o zonă de campare şi că nu ţineţi mâncare în interior!

Nu părăsiţi niciodată traseul marcat, animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni şi astfel minimizaţi riscul de a vă întâlni cu ele!

Nu mergeţi singur pe munte. O simplă discuţie cu partenerul este suficientă pentru a ţine animalele sălbatice la distanţă!

Evitaţi să faceţi plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă!

În cazul în care întâlniți animale sălbatice nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni!

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite