Turist amendat cu 500  de lei pentru că a hrănit o ursoacă şi puii ei, pe Transfăgăraşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursoaica si puii au fost îndepărtaţi de jandarmi. Foto: IJJ Arges
Ursoaica si puii au fost îndepărtaţi de jandarmi. Foto: IJJ Arges

Un turist din Bucureşti, plecat pe Transfăgărăşan, a fost amendat de jandarmii argeşeni cu 500  de lei pentru că a hrănit o ursoacă şi puii ei.

Jandarmii argeşeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizaţi, luni, prin apel la 112, că în zona barajului Vidraru, cât şi pe sensul de coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe carosabil.

La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. 

"Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferulautoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru <<hrănirea animalelor sălbatice de către orice

persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefu nr. 21/2020> precizează IJJ Argeş.

Jandarmeria Argeş recomandă turiştilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea şi, mai ales, să

nu le hrănească.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite