Scandalul deşeurilor de la Alba Iulia. Operatorul Polaris M Holding, amendat cu 25.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeuri neridicate la Alba Iulia
Deşeuri neridicate la Alba Iulia

Firma Polaris M Holding a fost amendată de către DSP Alba cu 25.000 de lei pentru că nu a ridicat deşeurile de pe raza municipiului Alba Iulia.

Ca urmare a numeroaselor sesizări adresate instituţiei noastre cu privire la evacuarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere şi reziduale de la locurile de producere şi colectare de către operatorul S.C. Polaris M Holding SRL, cât şi nerespectării ritmicităţii de evacuare a deşeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia,

DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP) a efectuat luni, 12 iulie 2021, un nou control igienico-sanitar pentru verificarea şi respectarea prevederilor legale în domeniul colectării deşeurilor.

”Pentru neîndeplinirea recomandărilor impuse de către inspectorii DSP Alba, se sancţionează persoana juridică S.C. Polaris M Holding SRL, conform HG 857/2011 art. 4 lit. b): ”neîndeplinirea măsurilor, a recomandărilor şi a termenelor stabilite de către persoanele împuternicite din cadrul autorităţii de sănătate publică, cu amendă contravenţională în valoare de 25.000. În cazul în care aceste aspecte vor persista şi vor exista noi sesizări din partea populaţiei, operatorul riscă să fie sancţionat contravenţional cu o nouă amendă al cărei cunatum este cuprins între 20.000 – 40.000 de lei”, se precizează într-un comunicat al DSP Alba.

În urma controlului a fost încheiat procesul verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare nr. 863/12.07.2021, stabilindu-se următoarele: ”Neîndeplinirea recomandărilor stabilite în Procesul verbal nr. 759/02.06.2021 privind ridicarea în regim de urgenţă cu termen imediat şi permanent a deşeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia şi respectarea Ordinului M.S. 119/2014 cu modificările şi completările ulterioare confirmate prin mai multe sesizări prin care cetăţenii municipiului Alba Iulia reclamă neridicarea deşeurilor menajere, constituind un factor de risc pentru sănătatea publică”. 

În data de 2 iunie 2021, DSP Alba s-a autosesizat şi a întreprins un prim control la Polaris M Holding SRL care la acea dată a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 10.000 de lei pentru neridicarea deşeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia, în termenii legii.

În baza procesului verbal de constatare nr. 759/02.06.2021, s-a impus în regim de urgenţă ridicarea deşeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia şi respectarea ritmicităţii de ridicare a deşeurilor menajere conform prevederilor legale în vigoare, aspecte care nu au fost respectat de către operatorul de salubritate.

”Am constatat cu regret faptul că, deşi a trecut o lună şi jumătate de la primul control pe care l-am întreprins la operatorul de salubritate, disconfortul provocat de neridicarea deşeurilor menajere s-a transformat într-o problemă de sănătate publică. Aşa cum am mai spus, nu putem tolera o astfel de situaţie şi intervenim de câte ori este necesar, evident doar în baza legii”, spune Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Polaris M Holding Constanţa se află pe ”ultima sută de metri” în ceea ce priveşte contractul pentru salubrizare la Alba Iulia. Din luna august va intra în vigoare noul contrcat încheiat cu RER Vest Oradea - Retim Timişoara.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Povestea arestării celui mai căutat partizan din România. Cum s-a ascuns Ion Gavrilă Ogoranu timp de 28 de ani de Securitate FOTO VIDEO

ASF intervine în disputa pentru controlul Prebet Aiud. Trei firme acţionează ilegal pentru a prelua compania

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite