Trucuri la îndemână pentru a scăpa de stres şi emoţii. „Nu uitaţi să lăsaţi loc în program şi pentru ceva neprevăzut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem cu toţii adesea momente când simţim că stresul ne copleşeşe şi avem sentimentul că nu putem face faţă tuturor problemelor. Există câteva trucuri simple pentru a scăpa de stres şi emoţii şi implicit pentru a ne elibera de aceste stări negative.

După cum spune psihologul Raluca Mihăescu, ”o soluţie simplă pentru a scăpa de stresul acumulat într-o zi este aceea de a vă relaxa, de a ieşi la o plimbare şi de a alunga toate gândurile negre. După o zi plină la job sau acasă, printre treburile gospodăreşti care nu par că nu se mai termină niciodată, o gură de aer curat vă va prinde foarte bine. Prin sport şi mişcare puteţi elibera în mod natural efectele negative ale stresului”.

O altă modalitate de a scăpa de stres este aceea de a vă planifica bine activităţile. ”Nu trebuie să începeţi ziua fără un plan bine conturat. Dacă este necesar, puteţi face o listă cu ce aveţi de făcut. Stabiliţi-vă priorităţile şi rezolvaţi problemele în ordinea importanţei lor. Ce nu este foarte important poate să fie lăsat pe altă dată. Nu uitaţi să lăsaţi loc în program şi pentru ceva neprevăzut”, spune Raluca Mihăescu.

Şi ceaiurile calmante ajuta la eliminarea stresului. Iar cele mai recomandate sunt cele de valeriană, mei si sunătoare.

Tot psihologul Raluca Mihăescu mai precizează că ”Echilibrul dintre activitate şi relaxare este extrem important. Când simţiţi că nu mai daţi randament sau că vă pierdeţi răbdarea, nu trebuie să ezitaţi să luaţi o pauză, fie şi de câteva minute, chiar dacă vi se pare pierdere de timp la prima vedere. Veţi lucra mult mai bine şi mai repede”.

Pentru a scăpa de emoţiile negative puteţi face şi un duş de maximum un sfert de oră. Staţi sub stropii calzi ai apei pentru ca ei să vă maseze capul şi umerii. În scurt timp veţi simţi cum apa vă eliberează de emoţiile negative.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite