Transfăgărăşanul, inclus într-un top al celor mai frumoase drumuri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfăgărăşan în zilele noastre Foto europaturism ro

Transfăgărăşanul, unul dintre simbolurile turistice ale României pe tot globul, a fost inclus de o agenţie de presă din Grecia în Top 10 al celor mai frumoase şi spectaculoase drumuri de pe planetă.

Topul a fost realizat de către jurnaliştii de la Zarpa News, una dintre cele mai mari agenţii de presă din Grecia, cu sute de mii de cititori în fiecare zi. În top, în afară de Transfăgărăşan, au mai fost incluse drumuri spectaculoase din Norvegia, India, S.U.A., Italia, Islanda, Argentina, Pakistan, Noua Zeelandă şi Africa de Sud. Transfăgărăşanul a fost plasat pe locul şase în topul celor mai frumoase drumuri din lume.

”Situat în Munţii Carpaţi la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri, Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri pe care ar putea merge vreodată un şofer şi este şi foarte aproape de Grecia. Drumul are aproximativ 90 de kilometri şi este plin de peisaje ce îţi taie respiraţia. Pe drum puteţi vedea şi lacul montan Bâlea, aflat la o altitudine de 2.034 metri. Transfăgărăşanul este cu siguranţă o destinaţie turistică de prim rang”, scriu jurnaliştii de la Zarpa News.

Transfăgărăşanul este considerat de mulţi specialişti drept cel mai spectaculos drum de pe planetă. Jeremy Clarkson, unul dintre realizatorii Top Gear, declara, în 2009, după parcurgerea Transfăgărăşanului, că s-a plimbat pe „cel mai spectaculos drum din lume”. În emisiunea pe care echipa "Top Gear" - Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May - a realizat-o în România, aceştia au spus despre Transfăgăraşan că este cel mai uimitor drum pe care l-au văzut vreodată.

În topul celor mai frumoase drumuri din lume realizat de jurnaliştii greci, Transfăgărăşanul a fost depăşit de Route 1 din Islanda, Ruta 40 din Argentina, autostrada Karakoram-Pakistan, Milford Road-Noua Zeelandă şi, pe primul loc, Chapman's Peak Drive din Africa de Sud, un drum de 11,2 kilometri ce face legătura între oraşul portuar Hout Bay şi Cape Town.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan. Drumul, închis de câteva săptămâni, deşi e uscat ca în palmă

EXCLUSIV Zăpadă de peste un metru pe Transfăgărăşan. Imagini spectaculoase

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite