EXCLUSIV Imagini spectaculoase de pe Transfăgărăşan. Drumul, închis de câteva săptămâni, deşi e uscat ca în palmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul a fost închis pe 25 octombrie pe o porţiune de 27 kilometri FOTO: Salvamont Argeş
Drumul a fost închis pe 25 octombrie pe o porţiune de 27 kilometri FOTO: Salvamont Argeş

În urmă cu mai bine de două săptămâni, CNAIR a închis Transfăgărăşanul pe o porţiune de 27 de kilometri, motivând decizia „din cauza poleiului şi a zăpezii”. Numai că drumul este uscat şi acum, după cum arată fotografiile realizate miercuri 10 noiembrie a.c. şi furnizate în exclusivitate pentru „Adevărul” de către Salvamont Argeş.

Din 25 octombrie a.c., circulaţia rutieră a fost închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Iată cum a motivat la vremea respectivă CNAIR închiderea respectivei porţiuni de drum: "Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovechiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului şi pe DN7C Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă".

Atât pe 25 octombrie, cât şi miercuri 10 noiembrie, reprezentanţii Salvamont Argeş au realizat fotografii spectaculoase pe porţiunea închisă din Transfăgărăşan, fotografii ce arată clar că drumul este uscat ca în palmă.

„S-ar putea circula şi acum pe Transfăgărăşan”

„Drumul este negru şi acum. Se putea şi acum pe Transfăgărăşan, aceasta este părerea mea. Sunt drumuri în Alpi peste tot ce se închid iarna, dar numai atunci când nu se mai poate face faţă, nu când este soare pe cer şi vremea este bună”, a declarat pentru „Adevărul” Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

transfagarasan uscat 01 foto salvamont arges

Acum două săptâmâni, „Adevărul” a întrebat reprezentanţii CNAIR de ce au anunţat că se închide Transfăgăraşanul din cauza poleiului şi a zăpezii în condiţiile în care drumul este uscat ca în palmă. „Închiderea Transfăgărăşanului s-a realizat pentru siguranţa conducătorilor auto şi vizitatorilor care tranzitează zona. La aceste altitudini se manifestă frecvent fenomenul de ceaţă sau polei care ar pune în pericol siguranţa pe acest drum. În acelaşi timp, căderile de roci pot fi prezente pe anumite porţiuni. Amintim că data de închidere a fost deja decalată de la 20 octombrie la 25 octombrie”, au transmis reprezentanţii CNAIR pentru „Adevărul”, fără să răspundă punctual la întrebarea pusă.

transfagarasan uscat 02 foto salvamont arges

Transfăgărăşanul, unul dintre cele mai importante obiective turistice din România descris de cei de la Top Gear cel mai frumos drum din lume este închis timp de opt luni pe an pe o porţiune de 27 de kilometri.

Vă mai recomandăm şi:

Restricţiile de circulaţie se amână pe Transfăgărăşan, însă doar pentru câteva zile. Până când mai putem circula pe cel mai spectaculos drum european

CNAIR a anunţat că a închis Transfăgărăşanul „din cauza poleiului şi zăpezii”, însă drumul e uscat


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite