Traficant de cocaină din lumea fotbaliștilor, arestat de două ori. Alex Copil Bătrân fusese liberat pentru bună purtare

0
Publicat:

Prezent constant la petrecerile din lumea fotbalului, Alexandru Mihăilescu este un cunoscut traficant de cocaină. Recidivistul a intrat în arest pentru 30 de zile, fiind prins în flagrant de DIICOT Pitești încercând să vândă droguri unui investigator sub acoperire.

Alexandru Mihăilescu (centru), la o petrecere alături de Mutu și Reghecampf FOTO arhiva personală
Alexandru Mihăilescu (centru), la o petrecere alături de Mutu și Reghecampf FOTO arhiva personală

Alexandru Mihăilescu, zis și Alex Copil Bătrân, este din Pitești și era monitorizat de mai multe luni de procurori. El fusese liberat condiționat din închisoare pentru bună purtare, în noiembrie 2022, de către magistrații de la Judecătoria Pitești, după ce executase aproape trei ani de închisoare, tot pentru trafic de cocaină.

Mihăilescu era acum în perioada de supraveghere. Judecătorii îi atrăseseră atenția dacă după acordarea liberării va săvârşi o nouă infracţiune, care se descoperă în termenul de supraveghere şi pentru care se pronunţă o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea termenului de supraveghere, va fi dispusă executarea restului de pedeapsă.

Pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc, Alexandru Mihăilescu, acum recidivist, riscă între 5 și 12 ani de închisoare cu executare la care se va adăuga un rest de pedeapsă de un an de închisoare rămas neexecutat, după cum au dezvăluit pentru „Adevărul” surse judiciare.

În urmă cu cinci ani, în februarie 2019, Mihăilescu fusese prins în flagrant tot când încerca să vândă droguri unui ofiţer sub acoperire, în parcarea mall-ului din Pitești. El a fost reţinut în parcarea VIVO! Mall Piteşti, în timp ce îi vindea acestuia 7 grame de cocaină.

Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că Alexandru Mihăilescu a mai vândut în repetate rânduri cocaină unor ofiţeri sub acoperire ai DIICOT.

Cum a fost prins

Alexandru Mihăilescu vindea droguri de mare risc încă din primăvara lui 2017 în București, Pitești și Curtea de Argeș. El era văzut în repetate rânduri la petrecerile fostului internaţional român Adrian Mutu, originar tot din Pitești, iar printre oamenii din lumea fotbalului cu care se afişa în fotografii la petreceri erau fotbalistul Alex Chipciu şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf.

Înainte de a fi arestat în 2019, Alexandru Mihăilescu locuia într-o vilă din Ștefănești-Argeș. Însă după ce a fost eliberat condiționat în noiembrie 2022, acesta nu s-a mai întors în vilă, alegând să locuiască mai mult în București, după cum au precizat surse judiciare.

Monitorizarea lui Alexandru Mihăilescu a început pe 5 aprilie 2017, atunci când la DIICOT Piteşti s-a înregistrat un denunţ împotriva acestuia, denunţătorul spunându-le procurorilor că Mihăilescu, zis şi Alex Santiago, „se ocupă cu trafic de cocaină pe raza oraşelor Curtea de Argeş, Piteşti şi Bucureşti, fiind ajutat în activitatea infracţională de către alte două persoane”.

La câteva luni de la începerea cercetărilor, în anturajul lui Alexandru Mihăilescu a fost introdus un investigator sub acoperire. Rolul acestuia se va dovedi ulterior decisiv în arestarea lui Alexandru Mihăilescu.

Aceeași metodă a unui investigator sub acoperire a fost utilizată și de această dată de către DIICOT Pitești. Iar metoda a dat roade, ducând la arestarea unuia dintre cei mai cunoscuți traficanți de cocaină din București.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite