Quincy Promes, reținut după un transport de 1,3 tone de cocaină. Fotbalistul olandez e condamnat la 6 ani de închisoare

0
Publicat:

Fostul internațional olandez Quincy Promes a fost reținut pe aeroportul din Dubai, în momentul în care se pregătea să se întoarcă în Rusia, cu echipa sa de club, Spartak Moscova. În urmă cu două săptămâni, el își aflase sentința după ce a fost găsit vinovat pentru trafic de droguri: 6 ani de închisoare.

Quincy Promes, fotbalistul-traficant. Foto Facebook
Quincy Promes, fotbalistul-traficant. Foto Facebook

Potrivit cotidianului De Telegraaf, Quincy Promes a fost reținut de către autorități în aeroportul din Dubai, după ce fusese în cantonament de pregătire în Emiratele Arabe Unite. De acolo, fotbalistul olandez și colegii săi trebuiau să zboare la Sankt Petersburg, pentru meciul de duminică împotriva celor de la Zenit.

Juca în Rusia pentru că nu putea fi extrădat

Cum între Rusia și Țările de Jos nu există un tratat de extrădare, Quincy Promes alesese să joace formația din Moscova. Însă, acum, ar putea ajunge după gratii, pentru că olandezii și Emiratele Arabe Unite au un tratat limitat de extrădare, care a funcționat în alte situații, legate tot de droguri. Deocamdată, el a fost oprit să zboare către Rusia de autoritățile arabe, cu el rămânând doi reprezentanți ai clubului moscovit.

Conform procurorilor, fostul internațional a inițiat, condus și susținut financiar un transport de 1,36 tone de cocaină, pe ruta Brazilia - Antwerp (Belgia), în ianuarie 2020. Pe lângă condamnarea pentru traficul de droguri, Promes primise recent o altă pedeapsă, de un an și jumătate de închisoare, după ce și-a înjunghiat vărul la o petrecere în Utrecht, în iulie 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite