Subiecte istorie BAC 2018 : „Mi-a fost uşor să scriu despre comunism“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat 2018. La Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Piteşti, unul dintre cele mai bune din ţară, primii elevi au ieşit din sălile de examen la ora 10.55. O mare parte dintre ei au dat Bacalaureatul la istorie.

„Am dat bac-ul la istorie. Mie mi s-au părut foarte uşoare, au fost mai mult pe comunism. Mi s-a părut chiar uşor să scriu despre comunism. Mă aştept să iau o notă mare la istorie, cu siguranţă peste 9. Mai departe voi de la Academia de Poliţie”, ne-a declarat Ştefania Marinescu.

Şi Anca Voicu a dat Bacalaureatul tot la istorie: „A fost uşor. Unul dintre subiecte a fost despre comunism. Mă aştept în mod cert să iau o notă foarte bună. Ca facultate, mai departe voi da admiterea la Psihologie la Bucureşti”.

Iată şi care au fost subiectele de la istorie:  

La Subiectul I candidaţii au primit un text despre constituirea României Mari în baza căruia au trebuit să rezolve mai multe cerinţe. La Subiectul al II-lea, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe cu privire la domnia lui Ştefan cel Mare. La Subiectul al III-lea candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică. De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

În acest an, la Bacalaureat în Argeş sunt înscrişi 4.786 elevi. În Argeş sunt 16 centre de examen şi 4 centre de evaluare, după cum ne-a precizat inspectorul general adjunct Eugenia Jianu, preşedintele comisiei de bacalaureat din Argeş. Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat în Argeş a fost de 76,81%, una dintre primele zece la nivel naţional. Tot anul trecut, şapte elevi au obţinut media 10 la bacalaureat în Argeş.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite