Rata de promovare a bacalaureatului este mai mare ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata de promovare a bacalaureatului în rândul liceenilor este de 83%, cu două puncte procentuale mai mare decât anul trecut. Din totalul candidaţilor la BAC, rata de promovare este de 62%, cu aproape patru puncte procentuale mai mare, transmite IPN.

Potrivit rezultatelor preliminare, publicate astăzi de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, numărul candidaţilor cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1843, faţă de 1467 în 2017. 359 de candidaţi au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparaţie cu 264 în 2017.

Un singur candidat a fost eliminat de la examen, în comparaţie cu opt în 2017.

În perioada 27-28 iunie, candidaţii care nu sunt de acord cu nota/notele obţinute pot depune contestaţii la Centrele de Bacalaureat, între orele 09.00–18.00. Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunţate pe data de 6 iulie, după examinarea contestaţiilor.

În perioada 16-23 iulie, va fi organizată sesiunea suplimentară de BAC. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6-7 iulie, candidaţii vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susţinut sesiunea de bază.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite