Șoferi judecați după ce au înscenat un accident pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurări

0
Publicat:

În luna decembrie, la Judecătoria Pitești va începe procesul a trei bărbați acuzați de înșelăciune, fals în declarații, fals în înscrisuri și fals intelectual.

Polițiștii au fost păcăliți de șoferii care au înscenat accidentul FOTO IPJ Argeș
Polițiștii au fost păcăliți de șoferii care au înscenat accidentul FOTO IPJ Argeș

Practic, cei trei bărbați au înscenat un accident pentru a primi despăgubiri de la firma de asigurări. Investigarea cazului a durat mai bine de trei ani. În dimineața zilei de 11 februarie 2019, șoferul unui BMW a intrat în coliziune cu o mașină parcată în fața unui bloc din Pitești.

În scurt timp, șoferul BMW-ului și-a sunat un prieten care deținea o platformă, pentru a îl ajuta să își tracteze autoturismul avariat din vina sa. În seara aceleiași zile, P.C.C., șoferul bolidului de lux, a conceput, conform procurorilor, „un plan prin care să obțină sume importante de bani de la societatea de asigurări, prin invocarea unui accident fictiv în care au fost angrenați și inculpații S.I.A. și N.R.G., cei doi fiind instigați de P.C.C. să facă declarații false în fața echipajului de poliție”.

În seara zilei de 11 februarie 2019, P.C.C. a sunat proprietarul unei alte platforme ca să îi mute mașina pe o altă stradă din Pitești unde nu erau camere de supraveghere. Iar mașina a fost coborâtă lângă un trotuar, pentru a da senzația că este parcată. În scurt timp, lângă mașina parcată mai devreme a sosit un alt autoturism ce era condus de către N.R.G. prietenul lui P.C.C. și suferise câteva avarii cu mai multe luni înainte, avarii nedeclarate însă vreunei companii de asigurări.

Pe 12 februarie 2019, la ora 3,00 dimineața, șoferul BMW-ului a sunat la 112 pentru a sesiza că a fost implicat într-un accident rutier fără victime. Atunci când a sosit un echipaj de poliție, S.I.A., prieten cu adevăratul proprietar al BMW-ului a declarat că parcase pentru ca pasagerul de lângă el să își facă nevoile fiziologice, moment în care mașina sa a fost lovită de un alt autoturism al cărei șofer ar fi ațipit la volan.

La rândul său, N.R.G., șoferul celeilalte mașini, le-a declarat în fals polițiștilor că a ațipit la volan și este de acord ca să se deschidă un dosar de daune și că este de acord ca despăgubirea să fie efectuată prin polița R.C.A.. Polițiștii ajunși la fața locului au luat de bune declarațiile celor doi șoferi.

„Organele de poliție din cadrul Biroului Rutier Pitești au consemnat în mod nereal, fără vinovăție, în cadrul procesului-verbal din 12.02.2019, modalitatea în care s-a produs accidentul, pe baza declarațiilor date de S.I.A. și N.R.G. De asemenea, au fost eliberate adeverințe de reparații pentru cele două autovehicule. Organele de poliție au completat în mod nereal procesul-verbal de constatare a accidentului ca urmare a declarațiilor date de N.R.G. și S.I.A., care la rândul lor au fost instigați de P.C.C. să declare în fals în modalitatea în care s-a petrecut accidentul rutier fictiv”, precizează procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în rechizitoriu.

A fost deschis și un dosar de daune ulterior. Numai că reprezentanții societății de asigurări au făcut verificări temeinice asupra celor două mașini, stabilind cu numeroase probe, inclusiv comparând avariile celor două mașini, că accidentul a fost unul fictiv și că cele două autoturisme suferiseră avarii în alte accidente în trecut.

Au fost verificate după aceea și apelurile date de către șoferul BMW-ului, ca și cazierul acestuia. Iar polițiștii au descoperit că în trecut acesta mai suferise două condamnări, pentru înșelăciune și conducerea unui vehicul fără permis.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite