ROADPOL Safety Days: fără morți pe șosele Europei. Detalii despre proiectul special al poliției VIDEO

0
0

Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere derulează în aceste zile proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun.

Acțiuni derulate în cadrul ROADPOL Safety Days. FOTO IPJ Argeș
Acțiuni derulate în cadrul ROADPOL Safety Days. FOTO IPJ Argeș

Proiectul, susținut de Comisia Europeană, își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora și nu doar atât. Una dintre ținte este ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Controale intensificate în trafic, de ROADPOL Safety Days

Acțiunile dedicate proiectului au început pe 16 septembrie, se derulează până pe 22 septembrie și au ca scop să conștientizeze participanții la trafic să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice.

„Polițiștii ageșeni au intensificat controalele în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic rutier cu privire la pericolul la care se expun, prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, pentru prevenirea și reducerea accidentelor rutiere soldate cu victime omenești, produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor. Activitățile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days”, explică IPJ Argeș (vezi video de mai jos).

La acțiunile desfășurate în Argeș au participat și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ, care au oferit conducătorilor auto opriți de polițiști flyere cu mesaje privind siguranța pe drumurile publice.

Tot în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat și activități de educație rutieră în unitățile de învățământ din Pitești.

Copiii au primit de la polițiști informații utile referitoare la regulile de circulație, cum să se asigure corect atunci când traversează strada și au aflat mai multe despre consecințele nerespectării legislației rutiere.

Recomandări din partea polițiștilor rutieri argeșeni:

Polițiștii argeșeni le recomandă tuturor participanților la trafic rutier să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

„Pietonilor le recomandăm să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță. Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor”, precizează IPJ Argeș.

De asemenea, conducătorilor auto le recomandăsă circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată.

„La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță. Reamintim totodată despre respectarea limitelor de viteză, dar și despre efectul nefast al consumului de alcool sau droguri”, explică IPJ Argeș.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite