Reţeta inedită de cheesecake cu morcovi şi cocos
0Un desert inedit uşor de preparat, cheesecake-ul cu morcovi şi cocos va face cu siguranţă deliciul şi celor mari şi celor mici. Vă prezentăm în rândurile de mai jos paşii necesari pentru a realiza acest cheesecake original.
Pentru compoziţia de cheesecake aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 grame smântână fermentată, 150 grame cremă de brânză, 100 grame zahăr tos, o linguriţă esenţă vanilie, 2 ouă, o linguriţă amidon.
Pentru blatul cu morcovi vă trebuie: 50 grame nuci, un vârf praf de copt, sare, 100 grame făină, 2 ouă, 200 grame morcovi, 100 grame nucă de cocos, un sfert de linguriţă bicarbonat de sodiu, 200 grame zahăr tos şi 100 ml ulei. Pentru topping vă mai trebuie 20 grame zahăr pudră, 150 grame smântână fermentată şi cinci picături esenţă de vanilie, iar pentru decor vă trebuie 50 de grame nuci mărunţite.
Preîncălziţi cuptorul, după care ungeţi cu unt o formă de tort. Puneţi nucile pentru blat şi decor într-o tavă şi lăsaţi-le să se coacă aproximativ zece minute.
Pentru compoziţia de cheesecake, amestecaţi crema de brânză cu zahărul, după care adăugaţi ouăle şi mixaţi la viteză redusă. Adăugaţi amidonul şi esenţa de vanilie, iar apoi adăugaţi smântâna. Lăsaţi compoziţia de cheesecake la congelator şi pregătiţi între timp compoziţia pentru blat.
Pentru a pregăti blatul cu morcovi, radeţi mărunt morcovii şi mărunţiţi jumătate dintre nucile coapte. Amestecaţi într-un vas praful de copt, sarea, cocosul, nucile şi făina. Puneţi într-un alt vas ouăle, uleiul, zahărul şi esenţa de vanilie, după care adăugaţi amestecul din celălalt vas şi adăugaţi la final morcovii raşi.
Turnaţi în forma de tort jumătate din compoziţia de blat şi puneţi deasupra uniform compoziţia de cheesecake.
Puneţi tava la cuptor şi lăsaţi-o minimum o oră, după care lăsaţi să se răcească şi puneţi apoi la frigider pentru patru ore. Pentru a realiza toppingul amestecaţi smântâna cu zahărul praf şi esenţa de vanilie până când se topeşte zahărul şi puneţi-o uniform pe cheescake-ul scos de la frigider. Puneţi apoi deasupra nucile mărunţite.