Cheesecake raw vegan cu căpşuni şi lămâie. Trei motive pentru care trebuie să încerci această reţetă delicioasă
0Acestui cheesecake cu căpşuni şi smochine nu poţi să-i găseşti cusur. Este fără zahăr, fără gluten, fără lactoză, e vegetarian, vegan şi raw. Este o prăjitură care îmbină aroma căpşunilor cu o cremă fină de caju şi lămâie, e săţioasă şi, în acelaşi timp, uşoară.
De ce cake raw? Nu doar pentru că este gustos, ci şi pentru că este plin de nuci, o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea funţionării intestinelor, scăzând nivelul colesterolului şi controlând nivelul de zahăr în sânge, prevenind apariţia diabetului zaharat de tip 2.
Nucile au totodată un conţinut important de minerale cum ar fi seleniu, magneziu, zinc, calciu, mangan care au numeroase beneficii asupra organismului dar şi vitamina E este esenţială pentru o piele sănătoasă şi un sistem imunitar puternic si nu numai.
Începeţi prin înmuierea nucilor şi a curmalelor. Nucile se ţin în apă timp de cel puţin 4 ore, dar perfect ar fi să le lăsaţi peste noapte. Curmalele se pun în apă fierbinte pentru câteva minute după care se usucă bine.
Fiecare strat se pregăteşte separat, în blender. Primul va fi blatul care se întinde într-o formă şi se aşează în frigider, până la finalizarea straturilor cremoase. Prăjitura se ţine la frigider cel puţin 1 oră, după care se poate consuma.
Blat:
- 3/4 cană de curmale înmuiate
- 3/4 cană nuci pecan sau nuci româneşti
- 2/3 cană de fulgi de cocos neîndulcit
- 1 lingură de suc de lămâie
Stratul cu lămâie
- 2 căni de nuci caju înmuiate timp de 4 ore sau peste noapte , spălate şi uscate
- 1 cană de cremă de cocos
- 1/4 cană ulei de nucă de cocos solid, dar moale
- 1/2 cană de sirop de arţar sau miere
- 3-4 linguri coajă de lămâie bio
- 1/4 cană de suc proaspăt de lămâie
- Praf de sare de mare
Stratul de căpşuni
- 1 cană căpşuni proaspete feliate
- 2 linguri de cremă de cocos
- 1/3 cană de nuci caju
- 2 linguri sirop de arţar sau miere.