„Raffa”, minorul care a lovit cu sălbăticie un alt băiat, ar putea sta într-un centru de detenție până la majorat

0
0

La finalul acestei săptămâni, la Judecătoria Pitești a avut loc primul termen în cazul unui dosar ce a făcut ocolul României, privind un minor extrem de violent.

Agresorul are 14 ani FOTO Instagram
Agresorul are 14 ani FOTO Instagram

În luna februarie a.c., a șocat o țară întreagă cazul unui minor din Piteşti care l-a lovit cu pumnul în faţă pe alt băiat şi l-a lăsat să zacă inconştient într-un parc aflat la doi pași de centrul Piteştiului, filmarea incidentului ajungând ulterior pe reţelele de socializare.

Agresorul, poreclit ”Raffa”, are 14 ani şi este cunoscut ca având un temperament violent. Având în vedere gravitatea faptei, minorul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, fiind ulterior cercetat sub control judiciar timp de 90 de zile.

La primul termen, judecătorii au decis amânarea verdictului pentru 8 decembrie a.c. pentru a analiza în detaliu toate probele depuse la dosar, inclusiv filmarea cu bătaia și declarațiile mai multor martori și ale agresorului minor.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, pe 3 februarie a.c., un grup de opt tineri (şapte băieţi şi o fată) s-au strâns în Parcul Tineretului din cartierul Craiovei, din Piteşti, aflat la mai puțin de un kilometru de centrul orașului. La un moment dat, victima l-a rugat pe unul dintre prieteni să îi ceară fetei care era alături de ei contul de Facebook, lucru cu care aceasta a fost de acord. La un moment dat, persoana vătămată şi un martor au mers la o toaletă publică din parc, martorul declarându-i victimei că ”Raffa” este invidios pentru că i-a cerut contul de Facebook fetei aflate lângă ei.

În cele câteva minute în care viitoarea victimă s-a aflat la toaletă, ”Raffa” le-a cerut celorlalte cinci persoane rămase să filmeze cu telefoanele mobile, deoarece o să îl bată pe băiatul care i-a cerut contul de Facebook tinerei aflate cu ei. O singură persoană a filmat bătaia.

După ce a revenit de la toaletă, victima i-a spus agresorului că trebuie să ajungă acasă să înveţe, însă agresorul, care purta o cagulă, l-a lovit cu violenţă cu pumnul în faţă. Tânărul a căzut secerat la pământ, după care agresorul i-a spus celui care filmase scena: ”Hai să mergem”.

”Ca urmare a pumnului primit, victima a căzut pe spate, pe asfaltul de pe alee şi a rămas inconștientă. Victima avea o rană la nivelul obrazului stâng şi urme de sânge în zona gurii. Martorii sus-menţionaţi au ajutat victima să își revină şi au aşezat-o pe o bancă, iar după aceea au condus-o acasă deoarece nu se putea deplasa singură”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

După teribila agresiune, victima şi-a scos certificat medico-legal care a atestat că are nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale şi s-a constituit parte civilă la proces.

Agresorul ”Raffa” a recunoscut în fața procurorilor fapta comisă cu violenţă. După cum se specifică în Codul Penal, deoarece agresorul este minor, pedeapsa maximă pe care riscă să o primească este internarea pentru maximum cinci ani într-un centru de detenţie, ceea ce înseamnă că ar putea fi eliberat după ce împlinește 18 ani.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite