Un tânăr a furat mașina Poliției Locale Apața chiar din curtea primăriei

0
Publicat:

Un minor din comuna Apața, după ce a consumat băuturi alcoolice, a furat mașina Poliției Locale Apața din curtea primăriei și a pornit la drum. Unul foarte scurt, deoarece a intrat în colțul gardului unei curți

Mașina Poliției Locale din Apața a fost avariată de un tânăr din localitate FOTO Observator Apața
Mașina Poliției Locale din Apața a fost avariată de un tânăr din localitate FOTO Observator Apața

Un locuitor al comunei brașovene Apața a consumat băuturi alcoolice, după care s-a îndreptat spre casă. În plimbarea sa nocturnă prin comună, a observat că nimeni nu asigură paza și liniștea satului, astfel că s-a decis să o facă el însuși. Problema lui era că satul era măricel în condițiile date (după câteva pahare) și îi era destul de greu să patruleze pe jos.

„Norocul” i-a sărit în cale în momentul în care a trecut pe lângă Primăria Apața. Comună respectabilă în județul Brașov, Apața are post de poliție locală și chiar un SUV de fabricație autohtonă cu care polițiștii locali se deplasează rapid atunci când este nevoie de intervenția lor.

De altfel, încă de acum mai bine de un deceniu, Apața avea legătură directă cu Londra. Un autobuz care merge spre capitala Regatului Unit oprea în fiecare săptămână și în satul din județul Brașov, fapt care nu se întâmpla nici măcar în reședința de județ.

Apața are chiar și un soi de ziar online, Realitatea Apața (care este, în fapt, o pagina de Facebook activă și chiar cu umor), cu un jurnal intitulat Observatorul  Apața. Acesta îi ține informați pe locuitorii comunei și nu numai. O asemenea întâmplare nu putea scăpa vigilenței jurnalistului local, care i-a ironizat pe reprezentanții autorităților locale.

Cheile de la mașina Poliției Locale erau în contact

Noaptea trecută, un cetățean turmentat, mergând acasa de la un chef, vazând că în comună nu exista nicio pază, s-a gândit să facă o patrulare cu o mașină pe străzile proaspăt asfaltate din comună. Dar problema era că nu avea mașină, așa că, observând că poarta Primăriei este deschisă, a intrat în curtea Primăriei, unde a găsit o mașină gata pregătită, cu cheile în contact, pentru o plimbare plăcută”, scrie Observatorul Apața.

Apățeanul a deschis frumos poarta instituției, s-a urcat în mașina Poliției Locale, a pornit-o și a plecat la distracție. Din păcate pentru el, mașina Poliției Locale din Apața nu a vrut să asculte de comenzile lui și, la foarte scurt timp, a intrat în colțul străzii Gării. Rezultatul: daună totală a autoturismului, bun de fier vechi.

Oare cine va suporta pagubele rezultate? Cine va răspunde pentru faptul că poarta Primăriei era descuiată și cheile mașinii în contact? Ar fi culmea să plătească apățenii pentru prostia și nepasarea altora. Dacă, în urma acestei peripeții, ar fi rezultat accidentarea unei persoane nevinovate ? Teoretic, paza comunei ar trebui să fie asigurata zi și noapte. Din acest motiv a mai fost angajat un polițist local, deci sunt 4 persoane. Rezultatul unde este?”, întreabă Observatorul Apața.

Primarul spune că tânărul a intrat prin efracție în curte

Primarul comunei, Gyorgy Drăgan, susține că poarta primăriei era închisă și tânărul ar fi forțat intrarea. Polițiștii au preluat, însă, cazul și vor face lumină.

În cauză, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”, a precizat comisarul Alina Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al Poliței Brașov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite