Proxenetul Rață, lăsat fără avere. Prostituatele lui erau geloase: „Aia blondă să-ți plătească rata“

0
Publicat:

Tribunalul Argeș a condamnat, la sfârșitul lui ianuarie 2024, un bărbat pentru proxenetism și spălare de bani. I-au fost confiscate mașinile de lux și o impresionantă sumă de bani.

„Rață” a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare Foto: Ziar Exclusiv
„Rață” a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare Foto: Ziar Exclusiv

La opt ani de la deschiderea cercetărilor în dosarul proxeneților de la Câmpulung, Florin Oprea, zis Rață, a fost condamnat pe 29 ianuarie 2024 la 6 ani și 4 luni de închisoare pentru proxenetism și spălare de bani.

A făcut o avere din proxenetism, el determinând două femei - cu una avea și un copil - să practice prostituția în Germania și Belgia. De pe urma acestora „a obținut 115.150 euro şi 52.805 lei”, informează procurorii în rechizitoriu.

Una dintre femeile trimise la prostituție era chiar geloasă pe cealaltă, aspect ce reiese din interceptările din dosar: „Tu nu mai vezi un ban de la mine, aia blondă să-ți plătească rata de azi încolo, oricum pentru faza asta nu mai plec deloc, să o trimiți pe ea”, îi spunea aceasta lui „Rață”.

Femeia îl avertiza că nu îi mai trimite bani: „Tu ce îți făceai impresia că eu mă f.. să-ți dau bani și tu să stai cu una acasă, asta s-o crezi tu...”. La care inculpatul îi răspunde: „Hai, lasă-mă cu d-astea, pe mormântul lu` ai mei dacă a dormit vreuna la mine cât ai fost tu plecată...“.

Din sumele de bani obţinute din proxenetism, inculpatul a achiziţionat bunuri şi a efectuat investiţii, în vederea introducerii lor într-un circuit legal, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite.

Cu acești bani, „Rață” și-a cumpărat și mai multe autoturisme de lux. Mașinile au fost revândute, „fiind achiziţionate altele, în valoare totală de 196.900 euro plus terenuri, investiţii cu o valoare totală de impunere de 2.275.341 lei”, se arată în rechizitoriu.

Tribunalul a dispus confiscarea averii inculpatului

Proxenetul este acuzat și de spălare de bani. Procurorii susțin că, în perioada 1 ianuarie 2012 – 30 septembrie 2016, inculpatul a introdus în patrimoniul societății pe care o deține 867.940 de lei, sumă cu privire la care există probe că provine din infracţiunea de proxenetism.

Florin Oprea deține un service auto și o vopsitorie în Câmpulung. În cadrul service-ului a avut încheiate contracte inclusiv cu instituții ale statului. În trecut, a reparat o parte din autospecialele Serviciului Județean de Ambulanță Argeș.

Tribunalul Argeș a dispus în urma condamnării inculpatului și măsura confiscării speciale de la acesta a două autoturisme, în valoare de 90.000 de euro, a unei motociclete în valoare de 10.000 de euro, a service-ului si vopsitoriei auto, dar și a sumei de circa 868.000 lei.

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de inculpat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite