EXCLUSIV. Povestea lui Rocky Căldăraru, cel mai temut proxenet român prins în America. La ce acte de violență recurgea

0
Publicat:

În luna februarie, Tribunalul Argeș va da verdictul într-un proces în care 18 bărbați sunt judecați după ce au traficat 37 de fete. Cinci dintre proxeneți au fost dați în urmărire internațională, fiind arestați în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii

Ionuț Rocky Căldăraru riscă ani grei de închisoare FOTO Poliția Română
Ionuț Rocky Căldăraru riscă ani grei de închisoare FOTO Poliția Română

În vara anului 2020, o tânără traficată de Ionuț Rocky Căldăraru (proxenetul care era liderul unei ample rețele de prostituție, condusă împreună cu frații săi Marius și Remus) a avut curaj să depună plângere penală la DIICOT Pitești, povestind anchetatorilor cum Rocky a indus-o în eroare prin metoda „Loverboy”, dar a scos-o „la produs” în Pitești, ulterior în Germania, Spania și Anglia.

Frații Căldăraru se ocupau cu traficul de persoane din 2019, dar în primăvara lui 2022, înainte ca procurorii să emită mandatele de arestare preventivă, cei trei frați au fugit din țară, fiind dați în urmărire internațională prin Interpol.

După cum au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” surse judiciare, în decembrie 2023, Ionuț Rocky Căldăraru, temutul lider al rețelei, a fost prins la Los Angeles, în Statele Unite și a fost adus la Pitești pe 9 ianuarie a.c., fiind de atunci în arestul preventiv al Poliției Argeș. Aceleași surse judiciare au precizat și cum a ajuns să fie reținut de polițiștii americani cel mai temut proxenet român.

Rocky Căldăraru intrase ilegal în Statele Unite prin Mexic de mai multe luni. În toată această perioadă, proxenetul a stat în mai multe locuri din California, cel mai mult rămânând la Los Angeles, într-o locuință din estul orașului. Numai că, la un control al polițiștilor californieni, aceștia au descoperit că Rocky Căldăraru nu avea vreun document care să îi justifice șederea și intrarea în America. Ulterior, l-au căutat în baza de date și au descoperit că era dat în urmărire internațională. În cele din urmă, proxenetul a fost extrădat pentru încălcarea Legii imigrării din S.U.A.

Marius Căldăraru, unul dintre frații lui Rocky, a fost și el prins tot în America în octombrie 2023.

Pe 22 februarie, judecătorii Argeș vor da verdictul în procesul în care 18 proxeneți sunt judecați pentru că au traficat 37 de fete în Anglia, Spania și Germania.

Cei 18 proxeneți au fost trimiși în judecată la finalul lui 2022 de către DIICOT Pitești și sunt din Dâmbovița, iar o parte dintre fetele traficate sunt din Pitești.

Bordelul românesc dintr-un oraș englezesc

În urma cercetărilor extinse efectuate de către procurorii DIICOT Pitești, au fost strânse probe cu privire la existența a trei grupări infracționale între care exista o foarte strânsă legătură, grupări ce acționau în Marea Britanie, în special în orașul Luton și care au traficat nu mai puțin de 37 de fete în perioada 2017-2022, profiturile obținute de către proxeneți ridicându-se la peste 100.000 de euro. În afară de Luton, mai multe tinere au fost puse să se prostitueze în Edinburgh, Nottingham, Doncaster și Middlesbrough.

După cum precizează procurorii DIICOT Pitești în rechizitoriu, Ionuț Rocky Căldăraru, liderul grupărilor, era extrem de violent: pe una dintre prostituate a tăiat-o la mână și a silit-o să bea sânge din rană, iar cu altă ocazie a obligat-o iarna să iasă dezbrăcată din locuință. Tânăra s-a constituit parte civilă, cerând daune totale de 110.000 euro.

Mai mult, la ordinul lui Ionuț Rocky Căldăraru, unul dintre membrii rețelei l-a violat în 2021 pe un alt membru care căzuse în dizgrație.

Liderul grupării avea nu mai puțin de patru pistoale, iar cu o parte din banii obținuți și-a ridicat o vilă în Dâmbovița.

Ionuț Rocky Căldăraru a făcut mai mulți ani de închisoare, fiind eliberat în 2019. În perioada în care era în închisoare, acesta s-a împrietenit cu alți doi bărbați pe care după eliberare i-a cooptat în cadrul grupului infracțional organizat.

Amenințări cu armele pe Facebook

Ionuț Rocky Căldăraru și-a procurat documente de identitate false, pentru a trimite sume de bani în țară și pentru a călători în condiții de siguranță pe teritoriul Uniunii Europene și al Marii Britanii, iar pentru a-și asigura protecția, și-a achiziționat arme de foc și muniția aferentă.

”Armele găsite la percheziția domiciliară dovedesc înclinația pentru violență a inculpatului așa cum a fost percepută și de către martorii audiați în cauză. Astfel, inculpatul s-a comportat ca un veritabil lider al lumii interlope, fiind pregătit oricând să-și tranșeze conflictele avute cu rivalii prin folosirea unor arme de foc”, spun în rechizitoriu procurorii DIICOT Pitești care au instrumentat amplul dosar.

Din procesele-verbale de investigații atașate la dosar reiese că Ionuț Rocky Căldăraru se lăuda pe un cont de Facebook cu armele pe care le deținea.

S-a mai stabilit că Ionuț Rocky Căldăraru a închiriat mai multe locuințe în orașul Luton, din Anglia, locuințe în care a găzduit tinerele care au practicat prostituția în favoarea lui sau a subînchiriat aceste imobile unor cunoștințe din mediul infracțional, care la rândul lor au exploatat sexual femei, percepându-le acestora o taxă de 50% din profitul obținut din activitatea infracțională.

Comportamentul violent al lui Ionuț Rocky Căldăraru este scos în evidență și de înregistrarea audio-video identificată în telefonul său de către polițiștii din Marea Britanie, înregistrare în care acesta apare în timp ce sechestrează o tânără neidentificată, imobilizată pe un scaun, cu mâinile legate la spate, și având gura acoperită cu o bandă izolieră. În înregistrare, Ionuț Rocky Căldăraru cere verbal o răscumpărare, în bani, unor terțe persoane, în schimbul eliberării tinerei, rostind următoarele cuvinte: "Mâine faceți plata, că de nu, nu v-o mai dau înapoi, ați înțeles?"

Anchetatorii au descoperit și că 72.000 de euro, bani proveniți din proxenetism, au fost folosiți pentru cumpărarea unui imobil ce în fapt este deținut de Ionuț Rocky Căldăraru, însă tranzacția a fost efectuată pe numele unei alte persoane cu scopul de a spăla banii obținuți din traficul de persoane.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite