Primarul oraşului Mioveni rămâne în arest preventiv. Ion Georgescu: „Le-am spus adevărul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, rămâne în arest preventiv după ce Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația. Deși edilul a susținut că „a spus adevărul”, judecătorii nu au dispus o măsură preventivă mai blândă.

Ion Georgescu rămâne în arest preventiv Foto: Arhivă Adevărul
Ion Georgescu rămâne în arest preventiv Foto: Arhivă Adevărul

Ion Georgescu a fost adus joi, 12 octombrie, la Curtea de Apel Piteşti, pentru judecarea contestaţiei faţă de măsura arestării preventive. Edilul a afirmat jurnaliștilor, la sosirea la instanță, că în cazul său a fost vorba de o înscenare.

Este o înscenare și nu înțeleg de ce!”, a precizat Ion Georgescu în timp ce intrat în Curtea de Apel Pitești.

La ieșirea de la instanță, întrebat ce le-a spus judecătorilor, primarul a susținut că: „Le-am spus adevărul”.

Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondată, contestația formulată. Decizia este definitivă. Ion Georgescu va rămâne în arest până la 3 noiembrie 2023.

Pe 5 octombrie, Tribunalul Argeș a dispus arestarea preventivă a sa pentru 30 de zile pentru trafic de influență. Primarul este acuzat că a luat bani pentru a favoriza angajarea unui medic la Spitalul Mioveni.

Edilul a fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia denunțătorului suma de 10.000 de euro, bani primiţi de la aceasta pentru angajarea fetei acestuia pe funcția de medic la Spitalul Mioveni.

Potrivit referatului de arestare emis de DNA, pe 8 iunie 2023, Valerică Nicolae, șeful Poliției Locale Pitești, a făcut un denunț în care spunea că între el și primarul Ion Georgescu ar fi existat o înțelegere ca, în schimbul a 30.000 de euro, primarul să intervină la persoanele din conducerea din Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica sa, să fie angajată în cadrul unității în funcția de medic chirurg.

Probleme au apărut și pentru denunțătorul lui Georgescu. Lui Valerică Nicolae i s-a cerut de un consilier local piteștean demisia din funcția de director al Poliției Locale Pitești.

În prezent, Georgescu a fost suspendat din funcție de prefectul județului Argeș. Atribuțiile de primar au fost preluate de viceprimarul Ciprian Țurlea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite