Cine e denunțătorul primarului de la Mioveni: șef de instituție publică la Pitești, bun prieten cu Ion Georgescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Pitești în dimineața zilei de joi, 5 octombrie 2023, pentru trafic de influență. Surse judiciare au declarat neoficial pentru „Adevărul“ că denunțătorul ar fi un șef de instituție publică, prieten vechi cu primarul.

Ion Georgescu e primar la Mioveni din 2006 FOTO arhiva Adevărul
Ion Georgescu e primar la Mioveni din 2006 FOTO arhiva Adevărul

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Pitești în dimineața zilei de joi, 5 octombrie 2023, pentru trafic de influență.

Procurorii DNA arată că în toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Spitalul este condus de ginerele primarului

De precizat că noul spital din Mioveni, unde urma să se facă angajarea, este manageriat chiar de ginerele primarului Ion Georgescu.

Surse judiciare au declarat neoficial pentru „Adevărul“ că denunțătorul ar fi un șef de instituție publică din subordinea Primăriei Pitești, prieten vechi cu primarul. 

„Domnul primar Ion Georgescu nu are calitate de învinuit, are calitatea de suspect. Conform procedurii, pe o suspiciune rezonabilă, procurorul poate dispune o măsură de reținere pe 24 de ore. Domnul primar este bănuit că ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care domnul primar îl neagă. Domnul primar l-a chemat miercuri, 4 octombrie 2023, pe denunțător să îi restituie suma de 10.000 de euro pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Denunțătorul a știut de ce îl cheamă. Domnul primar se cunoaște cu denunțătorul de 30 de ani, sunt prieteni”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata primarului Ion Georgescu.

Primarul Ion Georgescu a fost exclus noaptea trecută din PSD Argeș. Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că printre cei care au votat fără ezitare pentru excluderea lui Ion Georgescu se numără și membri de partid cu funcții importante pe care actualul primar de la Mioveni i-a ajutat foarte mult în carieră.

Ion Georgescu e primar la Mioveni din 2006, fiind considerat cel mai popular primar din județul Argeș, ales cu peste 70%.

În topul primarilor de orașe cu cele mai mari procente la alegerile locale

Primarul Ion Georgescu este cel căruia i se datorează construcţia spitalului din Mioveni, primul spital de stat ridicat de la zero după decembrie 1989. Construcția spitalului a durat trei ani şi jumătate şi reprezintă o iniţiativă a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu.

Spitalul, deschis din toamna lui 2019, a costat peste 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin programul PNDL şi din bugetul autorităţilor locale din Mioveni. Iar condițiile demne de spitale din Europa de Vest, ca și profesionalismul echipei medicale, au făcut ca în ultima vreme la spital să vină numeroși medici tineri.

Tot la Mioveni a fost deschisă, în septembrie 2021, cea mai modernă Sală a Sporturilor din România, cu o capacitate de 2.500 de locuri. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 49,2 milioane lei, finanţarea fiind asigurată integral din fonduri de la bugetul local al oraşului Mioveni. Sala a găzduit deja zeci de meciuri internaționale, inclusiv partide ale echipei feminine de handbal a Romniei și o parte dintre meciurile de la Campionatul European de Handbal Feminin U19 din această vară.

Primar la Mioveni din 2006, Ion Georgescu (PSD) a câştigat Primăria Mioveni în septembrie 2020 cu 72% dintre voturi, fiind în topul primarilor de oraşe cu cele mai mari procente în alegeri, alături de Emil Boc, primarul de la Cluj (74,76%).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite