Preoții care cântă pentru Spitalul de copii Pitești. „Dar din dar“, concert extraordinar de colinde VIDEO

0
Publicat:

În decembrie, luna cadourilor și a faptelor bune, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pregătește un concert caritabil de colinde. Banii strânși vor fi donați pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Preoții vor cânta colinde Foto: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului
Preoții vor cânta colinde Foto: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

A început luna cadourilor sufletești. În seara de 15 decembrie 2023, de la ora 18:00, la Casa Sindicatelor din Pitești, se va desfășura concertul caritabil de colinde „Dar din dar”. Preoții din Argeș, precum și din alte zone ale țării, vor cânta și vor strânge fonduri pentru dotarea spitalului de copii din municipiu.

„E de super bun augur. A fost alegerea Arhiepiscopiei. Mă bucur că anul acesta și-au îndreptat privirea către noi, către spitalul de copii. O să fie un spectacol extraordinar”, a precizat dr. Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești.

În cadrul manifestării vor concerta mai multe coruri. Vor încânta publicul Corul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, dirijat de arhidiaconul Mihail Bucă, Corala bărbătească a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dirijată de părintele lect. univ. dr.  Gheorghe Neacșu și Grupul psaltic „Ghelasie Basarabeanul”, dirijat de părintele profesor Ionuț Robert Sorescu, reunit cu membrii Corului „Glasul Arhanghelului” al Parohiei Micești, dirijat de profesoara Andreea Urs.

Interpreta Maria Coman va fi invitata specială a concertului.

În cadrul concertului, invitații sunt rugați să doneze după bunăvoința inimii, pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului de Pediatrie din Municipiul Pitești, Județul Argeș”, a transmis Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Accesul la concert se realizează pe bază de invitație nominală, care trebuie prezentată la intrarea în sala de spectacole.

Invitațiile vor fi distribuite prin intermediul sediilor de Protoierie din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Mioveni, Costești și Topoloveni. 

Concert caritabil de Crăciun și la Brașov. Banii vor fi donați tot unui spital de copii

Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE organizează pe 15 decembrie 2023, de la ora 19.30, alături de Biserica Evanghelică din România – Parohia Brașov, concertul caritabil „Ascultați colindul îngerilor”, ajuns la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul va fi găzduit de Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel, de pe strada Mureșenilor nr. 19 din Brașov.

Banii obținuți din bilete vor fi donați, ca în fiecare an, Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov.

Aproximativ 150 de copii se reunesc în cadrul acestui concert pentru a cânta colinde de Crăciun. Pentru unii elevi este o primă experiență de a cânta într-un cor și de a lua parte la un spectacol de mare anvergură.

Coordonator muzical este Steffen Schlandt împreună cu profesorii Izabella Brașoveanu și Laura Greavu de la Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea“, Annegret Feder de la Școala Gimnazială nr. 12, Gizella Benedek de la Colegiul de Științe „Grigore Antipa” și Gabriela Schlandt.

Biletele pot fi achiziționate de la magazinul Bisericii Negre sau online. Prețul unui bilet este de 50 de lei pentru toate categoriile de vârstă.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite