Percheziţii într-un dosar în care mai multe persoane au beneficiat de împrumuturi în baza unor adeverinţe de salariat false. Prejudiciul este de aproape 500.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, fac marţi dimineaţă 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de obţinerea unor împrumuturi prin utilizarea unor documente false. Prejudiciul estimat, până în prezent, este de aproape 500.000 de lei.

”La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează cinci percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals”, transmite IGPR.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 şi 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 46 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi, obţinând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei.

18 persoane vor fi duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Vă recomandăm şi: 

Poliţist judecat pentru că a cerut unei tinere favoruri sexuale ca să nu o amendeze

Turişti cu copii, surprinşi de viscol când se întorceau de la Bâlea Lac, coborâţi în siguranţă de pe munte. „Erau în cizme“ VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite