Turişti cu copii, surprinşi de viscol când se întorceau de la Bâlea Lac, coborâţi în siguranţă de pe munte. „Erau în cizme“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salvamont  Arges 24 ian

Salvamontiştii argeşeni au coborât luni, 24 Ianuarie, în siguranţă, la Cabana Capra, un grup de şapte turişti echipaţi necorespunzător, salvaţi sâmbătă după ce au fost surprinşi de viscol în timp se întorceau de la Balea Lac.

Acţiunea de salvare propriu-zisă a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie. Atunci, şase dintre cei şapte turisti surprinşi de viscol în timp ce se întorceau de la Bâlea Lac au fost adăpostiţi de salvatori în baza de salvare montană şi s-a declanşat acţiunea de recuperare a celui de al şaptelea, care a fost găsit după mai mult de o oră de căutari. 

Cei şapte au rămas în baza de salvare, pentru că se anunţa o înteţire a viscolului. Ceea ce a şi urmat.

Luni, grupul a fost coborât la Cabana Capra. 

"Sunt cei salvaţi sâmbătă, pe viscol. Trei adulţi şi patru minori. Nu au putut fi coborâţi ieri, pentru că a fost viscol mai rău decât sâmbătă", precizează, luni, directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Grupul a fost coborât la Cabana Capra.

Turişti surprinşi de viscol pe munte, coborâţi de salvamontiştii argeşenii

Şeful Salvamont Argeş spune că turiştii erau încălţaţi în cizme, deşi echipamentul de iarnă ar trebui să includă obligatoriu bocanci.

Grupul a fost coborât la Cabana Capra

Salvamontiştii din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş au intervenit sâmbătă şi pentru acordarea primului ajutor medical şi transportul unei persoane accidentate în masivul Leaota, sub vârful Piatra Dragoslavelor.

Este vorba despre un turist de 71 de ani, care făcea parte dintr-un grup ghidat de 17 participanţi, echipaţi corespunzator, care a căzut pe traseu aproximativ 70 de metri, lovindu-se de copaci, zona fiind împădurită. Omul s-a ales cu plăgi în zona scalpului. Pentru că nu se putea deplasa, lângă el a rămas, până la sosirea echipelor Salvamont, unul dintre ghizi.

Vă recomandăm să mai citiţi:  

Mesajul de revoltă pe care o învăţătoare din Piteşti l-a transmis Ministerului Educaţiei: „Suntem precum cetăţeanul turmentat“

Eurovision România 2022. Andra Oproiu, artista de jazz crescută pe muzica Mădălinei Manole VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite