Percheziţii în Argeş într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Miercuri dimneaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 36 percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipul Bucureşti. Printre cei vizaţi se numără şi fostul poliţist Dan Săndulescu.

Descinderile de miercuri dimineaţă au loc la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor.

"Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă", arată IGPR.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei.

Printre cei vizaţi se numără  omul de afaceri Dan Săndulescu, fost poliţist, fost propretar al unor benzinării, actualmente investitor în domeniul construcţiilor.

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri