VIDEO Un pistol, calibru 9 mm, a fost descoperit la râmniceanul anchetat pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Trei percheziţii domiciliare au avut loc pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma descinderii, au fost ridicate documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum şi un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, râmniceanul Raimondo Dumitrache, în vârstă de 30 de ani, din cartierul Zidari, ar fi efectuat operaţiuni economice în ţară şi pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obţinut aproximativ 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017, persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea a cinci imobile şi două terenuri agricole, pe raza localităţilor Râmnicu Sărat, Bucureşti şi Constanţa.

Opt mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura reţinerii faţă de o persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de alte trei persoane cu vârste de 55, 51 şi 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite