Peisaj de poveste la Bâlea Lac. Ce grosime record are stratul de zăpadă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a nins abundent timp de mai multe zile, peisajul de la Bâlea Lac, aflat la o altitudine de 2.040 metri, este unul de vis. În multe locuri, stratul de zăpadă are doi metri și jumătate înălțime, un veritabil record pentru această perioadă a anului.

În zona Bâlea a nins din abundență FOTO Salvamont Argeș
În zona Bâlea a nins din abundență FOTO Salvamont Argeș

Aflat la 77 de kilometri de Sibiu și la 85 de kilometri de Curtea de Argeș, lacul Bâlea are o adâncime de 11,5 metri, iar în timpul iernii acolo se poate ajunge doar cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea.

Din cauză că în zona Bâlea Lac nu este o pârtie amenajată de ski, acolo pot veni să schieze doar cei care au o mare experiență. Schiatul nu este deloc recomandat celor fără experiență.

”În zona Bâlea se poate face doar free ride, însă în această perioadă este mai dificil din cauza zăpezii căzute din abundență. Zăpada are acum 2,6 metri la Bâlea. Cei care vin de obicei să schieze sunt oameni foarte bine pregătiți, care urcă cu schiurile în spinare până în vârf și se dau pe anumite vâlcele”, explică Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Cei care vin la Bâlea Lac în această perioadă a sărbătorilor pascale trebuie să aibă haine groase din cauza temperaturilor foarte scăzute. Iar din vestimentație nu trebuie să lipsească pantalonii impermeabili și o jachetă impermeabilă.

Lacul Bâlea a fost acoperit de zăpadă FOTO Youtube Cabana Bâlea
Lacul Bâlea a fost acoperit de zăpadă FOTO Youtube Cabana Bâlea

Din anul 1932, lacul Bâlea și o suprafață de aproximativ 180 hectare în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.

Din cauză că în zonă a nins foarte mult, lacul Bâlea este acoperit în întregime de zăpadă, peisajul fiind unul de basm și cu adevărat spectaculos. Iar turiștii nu lipsesc.

Căldarea Bâlii este înconjurată de creste acoperite de zăpadă, asemenea unor pereți în jurul unei fortărețe.

Lungimea traseului parcurs cu telecabina până la Bâlea Lac este de 3,7 kilometri. Iar programul telecabinei de la Bâlea Cascadă este de luni până duminică, între orele 9-17. Prețul dus-întors pentru telecabină este de 100 de lei pentru un adult și de 60 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 12 ani. Pentru copiii mai mici de 2 ani accesul este gratuit. Telecabina funcţionează cu minimum 10 persoane.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite