Au început lucrările la Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

0
Publicat:

În câteva săptămâni, noul hotel de la Bâlea Lac va fi gata au anunţat, marţi, reprezentanţii proiectului.

Hotelul Bâlea Lac Foto: Arhivă
Hotelul Bâlea Lac Foto: Arhivă

"În noaptea de luni spre marţi, echipa de muncitori s-a mobilizat exemplar şi a fixat primele cofraje, reuşind ridicarea celor dintâi pereţi ai Hotelului de Gheaţă 2022-2023. Activitatea continuă şi zilele următoare, este pregătit terenul pentru extragerea primelor 'cărămizi' de gheaţă din calota lacului Bâlea, iar în funcţie de evoluţia lucrărilor şi evoluţia condiţiilor meteorologice, nu peste foarte multe zile, este programat debutul lucrărilor interioare", se arată într-un comunicat al celotr care derulează proiectul turistic, informează Agerpres.

Noul Hotel de Gheaţă ar urma să fie deschis turiștilor chiar în Ajunul Crăciunului.Tema aleasă anul acesta este "Europa", camerele urmând să fie decorate cu motive reprezentative ale capitalelor unor țări ale continentului.

În plus, hotelul va avea restaurant şi bar, unde mâncarea va fi servită în farfurii confecţionate din gheaţă.

În fiecare an, hotelul este construit în căldarea glaciară de la Bâlea Lac. Deja câteva zeci de turiști români și peste 500 fr turișyi străini l-au ales drept destinație de vacanță, potrivit aceleiași surse. 

Hotelul a fost inaugurat pentru prima oară la 1 februarie 2006 și este situat la peste 2.000 de metri altitudine, fiind primul hotel de gheaţă din sud-estul Europei. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite