O primărie subvenţionează tarifele pentru încărcarea maşinilor electrice. Ce preţ a stabilit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cele trei staţii de încărcare din Piteşti unde tariful este subvenţionat FOTO: Primăria Piteşti
Una dintre cele trei staţii de încărcare din Piteşti unde tariful este subvenţionat FOTO: Primăria Piteşti

Primăria Piteşti a luat decizia de a subvenţiona încărcarea maşinilor electrice la cele trei staţii amplasate pe domeniul public în oraş. Preţul subvenţionat este la ora actuală cel mai mic de pe piaţă.

De la începutul acestui an, utilizatorii maşinilor electrice pot să îşi încarce autovehiculele în Piteşti la un tarif subvenţionat la oricare dintre cele trei platforme de pe domeniul public unde sunt amplasate staţii de încărcare - Piaţa Trivale, parcarea supraterană Bd. Maior Şonţu, parcarea din zona Teatrului „Al. Davila” – la cele mai mici preţuri de pe piaţă, în acest moment. Până pe 31 decembrie 2021, încărcarea la cele trei platforme a fost gratuită.

Tarifele pentru folosirea celor trei staţii de încărcare a maşinilor electrice, în Piteşti, sunt subvenţionate de către municipalitate, costul unui kilowatt fiind de 0,6833 lei, cu TVA inclus. Utilizatorii vor folosi platforma „smart” Polyfazer pentru încărcare, plata putând fi efectuată cu ajutorul cardului bancar sau prin SMS.

Spre comparaţie, la Kaufland Piteşti tariful porneşte de la 1,99 lei/kW, la mall-ul Vivo Piteşti-0,7 lei/kW, Piteşti Retail Park – de la 1,39 lei/kW, Auchan Piteşti Găvana – 1,15 lei/kW.

„Măsura a fost adoptată ca parte a proiectului implementat de către municipalitate în scopul conştientizării importanţei de a reduce poluarea urbană prin încurajarea utilizării autovehiculelor electrice”, spune Cristian Gentea, primarul Piteştiului. 

Conform aplicaţiei PlugShare, în judeţul Argeş sunt la ora actuală 28 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, în timp ce la nivel naţional sunt peste 800 astfel de staţii. În Bucureşti sunt în prezent peste 160 de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice. 

Vă mai recomandăm şi:

Dacia Spring, prima maşină 100% electrică desemnată „Cel mai accesibil vehicul din Europa“ VIDEO

Sony va crea o divizie de dezvoltare a vehiculelor electrice. Pentru aceasta, în primăvară va fi înfiinţată o companie separată, Sony Mobility

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite