Sony va crea o divizie de dezvoltare a vehiculelor electrice. Pentru aceasta, în primăvară va fi înfiinţată o companie separată, Sony Mobility

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Sony
Foto: Sony

Corporaţia japoneză Sony a anunţat o serie de planuri pentru crearea unei noi divizii, care va dezvolta vehicule electrice, se precizează într-o declaraţie a companiei dată publicităţii miercuri.

Sony se gândeşte să intre pe piaţa vehiculelor electrice, dar încă nu au fost stabilite date specifice. Pentru aceasta, în primăvară va fi înfiinţată o companie separată, Sony Mobility.

Ca parte a planului de a crea un brand într-un domeniu nou pentru companie, Sony a prezentat, de asemenea, un prototip de SUV cu design propriu la Expoziţia Internaţională de Electronică de Consum, Robotică şi Tehnologii Mobile din Las Vegas.

Producătorii de automobile japonezi s-au concentrat recent pe dezvoltarea tehnologiilor cu emisii zero. De exemplu, Toyota şi-a stabilit anterior obiectivul de a vinde numai maşini electrice şi hibride în Europa până în 2030. În China, compania vrea să atingă astfel de indicatori până în 2035.

Guvernul japonez a aprobat, la sfârşitul anului trecut, un nou plan de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, care, printre altele, stabileşte ca obiectiv eliminarea treptată a producţiei de maşini pe benzină şi diesel în favoarea vehiculelor hibride şi electrice până la jumătatea anilor 2030.

Documentul acoperă un total de 14 domenii, cum ar fi reglementările privind locuinţele şi dezvoltarea sectorului energiei cu hidrogen. Potrivit guvernului japonez, strategia de dezvoltare adoptată ar trebui să stimuleze în cele din urmă economia ţării şi să creeze un efect economic de dezvoltare de aproape 900 de miliarde de dolari până în 2030 şi de peste 1,8 trilioane în următorii 20 de ani.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite