O fată de 12 ani din Argeș, dispărută fără urmă. Poliția cere ajutorul cetățenilor pentru a o găsi

0
Publicat:

O fată de 12 ani este căutată de poliţişti, după ce a plecat de la domiciliul din comuna argeşeană Hârseşti, fără a mai reveni. Autoritățile fac apel la populație pentru a da de urma minorei, relatează Agerpres.

Fata a plecat de acasă și nu s-a mai întors FOTO IPJ Argeș
Fata a plecat de acasă și nu s-a mai întors FOTO IPJ Argeș

"În cursul serii de 6 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că minora Roibu Georgeta Flori Sanda, de 12 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din comuna Hârseşti, fără a mai reveni. Minora nu a mai avut plecări voluntare, iar în prezent poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, desfăşoară activităţi pentru găsirea acesteia, fiind transmise semnalmentele persoanei atât la nivelul celorlalte subunităţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, cât şi jandarmilor argeşeni", informează IPJ Argeş.

Fata are 1,60 m înălţime, aproximativ 40 kg, constituţie atletică, păr şaten, lung, purtat în coadă, ochi căprui.

La momentul plecării de acasă purta pantalon tip blue-jeans de culoare albastru deschis, tricou alb cu picăţele, încălţăminte tip adidas, alb.

Persoanele care pot da relaţii cu privire la minora căutată sunt rugate să apeleze Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 sau Poliţia Oraşului Costeşti, la telefon 0248 672 336.

Crește numărul minorilor dispăruți de acasă. Care sunt cauzele

Numărul minorilor dispăruți de acasă a crescut în ultimii doi ani, astfel că în perioada 30 aprilie 2022 și 22 aprilie 2023 au fost înregistrate 8.722 de sesizări referitoare la dispariția minorilor de la domiciliu, cu 1.145 mai mult decât în anul anterior, a anunțat Salvați Copiii România pe 25 mai, Ziua Copilului Dispărut. Cele mai multe dispariții au fost înregistrate în București și județele Bacău, Iași și Constanța.

Potrivit datelor de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție reiese că în perioada 30 aprilie 2022 și 22 aprilie 2023 au dispărut 106 copii cu vârsta sub 5 ani, 176 de copii cu vârsta între 5 și 10 ani, 2.245 de copii între 10-14 ani și 6.195 de copii de peste 14 ani. În evidența autorităților se află și dispariția unui copil ucrainean, în vârstă de 6 ani, dispărut în data de 1 februarie 2023.

De asemenea, din totalul sesizărilor înregistrate, peste 30% reprezintă plecări voluntare din locuințele sociale sau centrele D.G.A.S.P.C. 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite