Măsuri tardive după cazul copilului ucis cu pietre: vor fi profesori de serviciu în curţile tuturor şcolilor din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Argeş va pune profesori de serviciu în curţile tuturor şcolilor din Argeş. Măsura vine după cazul dramatic al lui Marian Funie (14 ani), băiatul care a decedat pe 26 aprilie, după ce pe 17 februarie 2016 a fost omorât cu pietre la şcoala din Slobozia (Argeş).

Informaţia ne-a fost confirmată de către inspectorul general Dumitru Tudosoiu, care a declarat pentru Adevărul: „Vom mări numărul de profesori de serviciu din şcoli. Ne gândim la o procedură pe care să o introducem din anul şcolar viitor, procedură prin care să fie profesori de serviciu şi în spaţiile exterioare şcolii, pe terenul de sport, în curtea şcolii şi pe zonele altor dependinţe. Dorim să creştem gradul de supraveghere din şcoli”.

Băiatul care a murit marţi 26 aprilie provenea dintr-o familie săracă, venise la şcoala la care învăţa sora lui, pentru a lua cornul şi laptele primite de fată, dar a fost alungat cu pietre de către colegii ei.

„Nici Inspectoratul, nici Ministerul Educaţiei nu pot acorda sancţiuni”

În martie, Inspectoratul a declanşat o anchetă. La şcoală s-a întrunit o comisie de disciplină şi au fost cercetate trei cadre didactice: o profesoară, referitor la care comisia a constatat că nu are nicio vină, învăţătoarea elevilor care l-au agresat pe băiat, care a primit un avertisment, fiind la prima abatere, şi o altă învăţătoare, care era de serviciu pe şcoală, singura sancţionată, însă doar cu interzicerea dreptului de a accede la un grad didactic superior pe o perioadă de doi ani şi interzicerea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru o funcţie de conducere pe doi ani. Învăţătoarea a contestat decizia la nivelul Colegiului de Disciplină din cadrul ISJ Argeş, cazul urmând a fi repus în discuţie pe 9 mai.

După cum spune Dumitru Tudosoiu, „Comisia de Disciplină a şcolii este singura entitate care poate acorda sancţiuni, nu Inspectoratul Şcolar, nu Ministerul Educaţiei. Aceasta este legea. Copilul de 11 ani care l-a lovit pe acel băiat este consiliat psiho-pedagogic şi este strict monitorizat. Este un caz foarte delicat, cel mai grav caz de violenţă din învăţământul argeşean din ultimii cinci ani. ”

„Familia nu a spus la nimeni ce s-a întâmplat. S-a aflat doar când a venit Salvarea”

Legat de faptul că şcoala din Slobozia nu a anunţat Inspectoratul Şcolar după incident, Dumitru Tudosoiu ne-a declarat: „Acel băiat nu era elevul şcolii, iar incidentul a fost în recreaţie. Familia nu a spus la nimeni ce s-a întâmplat timp de două zile. Incidentul a devenit public şi toată comuna a aflat de el după ce băiatul s-a simţit rău şi a venit Salvarea.”

Pe aceeaşi temă:

Copilul din Argeş bătut cu pietre de elevi, în curtea şcolii, după ce venise la sora lui să ia cornul şi laptele, a murit. Marian a stat două luni şi jumătate în comă

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite