Copilul din Argeş bătut cu pietre de elevi, în curtea şcolii, după ce venise la sora lui să ia cornul şi laptele, a murit. Marian a stat două luni şi jumătate în comă

0
0
Copilul a fost surprins cu mâna la tâmplă de camera de supraveghere a şcolii (Captura video).
Copilul a fost surprins cu mâna la tâmplă de camera de supraveghere a şcolii (Captura video).

Marian Funie avea 14 ani, iar astăzi a pierdut lupta pentru viaţă. Băiatul se afla în comă din luna februarie a acestui an, după ce a fost lovit cu pietre de colegii de şcoală ai surorii sale. Venise, ca de obicei, să ia cornul şi laptele pe care fata i le păstrase.

Pe 17 februarie, Marian s-a dus la şcoala unde învăţa una dintre surorile sale, elevă în clasa a III-a. Fetiţa mai împărţea cu el, din când în când, laptele şi cornul. Spera să-i fi păstrat ceva şi de data aceasta. Nu se aştepta însă să fie primit cu atâta violenţă de colegii fetei.


Camerele de supraveghere ale şcolii au surprins momentul în care Marian a ieşit pe poartă. Băiatul îşi dusese palma la tâmplă după ce a fost lovit în cap. Copilul intrase într-o ceartă cu câţiva elevi din ciclul primar. Băieţii, cu câţiva ani mai mici, au vrut să-l gonească şi au început să arunce în el cu ce au nimerit.

O piatră l-a izbit în creştet. Marian a ajuns acasă pe picioarele lui, însă a doua zi a intrat în comă. „A venit plângând de durere. Ne-a zis că un copil de la şcoală i-a dat cu piatra în cap… Îl durea tare, dar tot mai putea să vorbească… Apoi, i s-a făcut rău de tot. Întâi l-au dus la spitalul de la Mozăceni, că era mai aproape. Aici au zis că e grav şi l-au trimis la Piteşti, iar doctorii de la Piteşti l-au trimis la Bucureşti“, povestea, atunci, Gabriela Funie, mama copilului. 

Puştiul a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde a fost operat, însă starea lui s-a înrăutăţit. La scurt timp a intrat într-o comă profundă, din care n-a mai ieşit. Astăzi, Marian a murit.

Reamintim că după ce băiatul a intrat în comă, Poliţia a deschis un dosar penal in rem. Numai că la şcoala din Slobozia, anchetatorii au găsit o amnezie totală. „Niciun cadru didactic n-a fost de faţă, ca să ştim exact ce s-a întâmplat“ – a fost singură explicaţie dată de directorul şcolii, Sidonia Tănăsoiu. Ancheta continuă, acum cu acuzaţii de lovituri cauzatoare de moarte.  

Copiii care au de-a face cu violenţe, tind să le reproducă, avertizează psihologii

Iată ce declara în martie, pentru „Adevărul“, psihologul Ionuţ Ghiugan despre cauzele violenţei ieşite din comun manifestată de nişte copii din ciclul primar, fiindcă în grupul de elevi către care planează suspiciunea lovirii cu pietre a băiatului, media de vârstă este mai mică de 10 ani: 

„Promovarea unor modele nocive de comportament este prima cauză a violenţei juvenile. Mulţi dintre copiii care au de-a face cu experienţe violente, care au văzut astfel de scene în familie, pe stradă, ori la şcoală sau care au accesat informaţii brute legate de acte de violenţă se identifică în diverse acţiuni pe care ajung să le reproducă ei înşişi, mai devreme sau mai târziu - în cazul de faţă, foarte devreme. Lipsa autorităţii şi controlului din partea profesorilor poate fi, de asemenea, de vină în cazul unor astfel de comportamente extreme. Soluţia este ca toţi factorii implicaţi în educaţia copiilor să se responsabilizeze şi să adopte măsuri şi programe menite să prevină şi să conştientizeze impactul profund negativ al agresivităţii distructive.” 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite