Lider PNL Piteşti: „Când semnalez în Consiliul Local preţuri mult prea umflate, mă lovesc de aceeaşi inerţie păguboasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Coteţ Foto: captură video Facebook Mihai Coteţ
Mihai Coteţ Foto: captură video Facebook Mihai Coteţ

Cunoscutul om de afaceri piteştean Mihai Coteţ, consilier local în Piteşti, care a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la proasta gestionare a banului public, critică recentele propuneri ale ministrului Finanţelor legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini.

Omul de afaceri Mihai Coteţ (recent numit preşedinte interimar al PNL Piteşti) spune că PSD încearcă să forţeze din nou introducerea impozitării progresive şi impunerea unor taxe noi lovind în antreprenori şi că o astfel de măsură ar putea duce la falimentarea multor firme. 
 

"Nu ai autoritatea morală să vii să ceri mai mult propriilor cetăţeni"

Liberalul atinge însă şi un subiect mai sensibil: gestionarea ineficientă a banului public şi spune că cei care cer mai mult de la populaţie ar trebui să dovedească mai întâi autoritate morală. 

"Nu cred că abordarea doctrinară este cea care contează, ci realitatea din teren. Realitatea din teren este cea care ne arată că avem o proastă colectare a taxelor şi a impozitelor, fie pentru că avem un aparat ineficient, fie pentru că nu vrem să supărăm… electoratul. Realitatea din teren mai relevă faptul că multe dintre administraţiile judeţene şi locale risipesc cu prea multă uşurinţă banul public şi nu au o strategie de reducere a propriilor cheltuieli de funcţionare. 

De fiecare dată când semnalez în Consiliul Local preţuri mult prea umflate decât cele de pe piaţa reală, mă lovesc de aceeaşi inerţie păguboasă. Atât timp cât tu, statul, nu demonstrezi că eşti capabil să faci o bună colectare, că ştii să gestionezi cu grijă banii comunităţii, că ai responsabilitate şi îţi reduci propriile cheltuieli, nu ai nici autoritatea morală să vii să ceri mai mult propriilor cetăţeni. Este o chestiune de bun simţ", a scris, sâmbătă, pe Facebook, Mihai Coteţ.

"Ce va face atunci PSD: va impozita bugetarii de lux?"

Mihai Coteţ spune că abia după ce dai exemplu de bună guvernanţă poţi să vii să ceri sprijinul cetăţenilor.

"Însă nu este suficient doar să vii şi să ceri, ci trebuie să le spui oamenilor şi pentru ce anume ceri. Oamenii trebuie să simtă că banii lor se întorc în servicii mai bune, într-un trai mai bun. 

Pe de altă parte, în acest context economic dificil pentru toţi, nu poţi să vii să loveşti dur tot în antreprenori, adică în cei care duc greul. Măsurile pe care PSD intenţionează să le ia nu doar că ar putea genera falimente pe bandă rulantă, ci şi relocări ale afacerilor în ţări mult mai prietenoase fiscal. Ce va face atunci PSD: va impozita bugetarii de lux?...", mai spune Mihai Coteţ.

  

 Vă recomandăm să mai citiţi:

Focurile sacre de Sfântul Haralambie. „Cu un cărbune furat se făceau farmece de luat mana vitelor şi belşugul livezilor şi podgoriilor” 1

Cum şi-a tâlhărit un tânăr soţia după ce s-au separat. Femeia a fost bătută crunt

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite