Inspectorii DSVSA au identificat bacteria E.coli într-un lot de brânză proaspătă, la Curtea de Argeş
0
În urma extinderii anchetei Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în cazul valului de îmbolnăviri din Argeş, verificările au ajuns şi la produsele lactate. Analiza unor probe de brânzeturi ridicate la Curtea de Argeş a indicat prezenţa bacteriei E.coli
Bacteria E.coli a fost depistată într-un magazin din Curtea de Argeş, în 20 de kilograme de brânză de vaci, Producătorul brânzeturilor este o firmă din judeţul Argeş
"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a precizat, pentru MEDIAFAX, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
Brânza cu E.coli a fost produsă în urmă cu o săptămână. Activitatea producătorului argeşean de brânzeruri aa fost sistată, iar în unitate au fost dispuse măsuri de dezinfecţie.
„Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.
Măsurile dispuse au fost următoarele: sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspată analizată, până la elucidarea situaţiei; efectuarea dezinfecţiei în această sectie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru; dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizarii; personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate; recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Vă mai recomandăm:
Inspectorii DSVSA au identificat bacteria E.coli într-un lot de brânză proaspătă, la Curtea de Argeş