Inspector școlar, despre cazul liceenilor care s-au bătut crunt: „E grav. Directoarea nici măcar nu a anunțat Poliția”

0
Publicat:

Inspectorul școlar general al județului Argeș, Dumitru Tudosoiu, critică dur faptul că directoarea unui liceu din Mioveni, județul Argeș, unde mai mulți elevi s-au bătut, nu a comunicat rapid incidentul grav.

Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului Argeș FOTO Denis Grigorescu
Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului Argeș FOTO Denis Grigorescu

Trei elevi de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni au fost reținuți de polițiști în seara de 19 ianuarie, ei fiind implicați într-o bătaie cruntă izbucnită pe holul liceului cu o zi înainte. După ce au fost reținuți 24 de ore, elevii au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile în seara de vineri, 20 ianuarie, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

În imaginile surprinse în filmarea făcută publică de site-ul local de știri epitesti.ro se poate vedea cum la un moment dat un elev într-o geacă albă smulge din lambriu o stinghie lungă de peste o jumătate de metru și se îndreaptă spre un grup de alți elevi, lovindu-i de câteva ori, în timp ce mai mulți elevi îl încurajează să dea în oponenții săi. Pe margine, o elevă înjură în repetate rânduri. Elevul respectiv rămâne în maieu și își continuă gesturile amenințătoare cu stinghia smulsă, după care grupul advers de elevi se retrage, iar elevul duce stinghia în clasă.

„Doamna directoare nu mi-a spus nimic despre conflictul violent”

Directoarea Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a comunicat incidentul Inspectoratului Școlar Argeș abia după 30 de ore, deși se întâlnise cu conducerea Inspectoratului Școlar Argeș la o ședință cu toți directorii unităților de învățământ din județ.

„Pe 19 ianuarie am avut o ședință cu toți directorii unităților de învățământ din județ și le-am repetat procedura pe care o aplic de când am venit inspector școlar general în 2014. Concret, în secunda în care există o altercație, un incident, trebuie să acționeze rapid pentru a calma lucrurile și să anunțe Inspectoratul Școlar. Este esențial să fie comunicare rapidă și fluentă. Doamna directoare de la liceul din Mioveni era în sală când eu spuneam toate aceste lucruri importante, însă nu mi-a spus nimic de acel conflict violent petrecut cu o zi înainte de ședință”, a declarat pentru „Adevărul” inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.

Acesta a adăugat că a aflat din presă despre respectivul conflict.

„Doamna director m-a informat despre conflict de-abia la 30 de ore de la producerea sa. Dacă m-ar fi sunat, i-aș fi spus imediat să anunțe Poliția. Iar doamna directoare nici măcar nu a anunțat Poliția, ceea ce este foarte grav. Iar Poliția s-a autosesizat văzând filmulețul apărut în spațiul public. Vom face o cercetare disciplinară pentru doamna directoare. Nu știu dacă își va pierde sau nu funcția”, a mai declarat Tudosoiu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite