Trei elevi din Argeș reținuți pentru bătaia cruntă de la liceu. Directoarea liceului riscă să fie dată afară

0
Publicat:

Trei elevi de la Liceul Tehnologic de Construcții Mioveni (Argeș) au fost reținuți de polițiști în seara zilei de 19 ianuarie, ei fiind implicați într-o bătaie cruntă izbucnită pe holul liceului.

Poliția s-a autosesizat după ce imaginile bătăii au devenit publice FOTO IPJ Argeș
Poliția s-a autosesizat după ce imaginile bătăii au devenit publice FOTO IPJ Argeș

Surse apropiate anchetei au declarat pentru ”Adevărul” că bătaia a avut loc pe 18 ianuarie, iar directoarea liceului nu a sesizat Poliția și Inspectoratul Școlar, încercând să mușamalizeze totul. Atât Poliția Argeș, cât și Inspectoratul Școlar Argeș, au deschis anchete, iar directoarea liceului din Mioveni riscă să își piardă funcția. Polițiștii din Argeș s-au autosesizat după ce imaginile au apărut pe site-ul local de știri epitesti.ro.

În imaginile surprinse în filmare se poate vedea cum la un moment dat un elev, îmbrăcat cu o geacă albă, smulge din lambriu o stinghie lungă de peste o jumătate de metru și se îndreaptă spre un grup de alți elevi, lovindu-i de câteva ori, în timp ce pe margine mai mulți elevi îl încurajează să dea în oponenții săi. Pe margine, o elevă înjură în repetate rânduri. Elevul respectiv rămâne în maieu și își continuă gesturile amenințătoare cu stinghia smulsă, după care grupul advers de elevi se retrage, iar elevul duce stinghia în clasă.

„Cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. După administrarea probatorului, în cursul acestei seri, trei tineri, de 17 ani, din Davidești, de 19 ani, din Mioveni, respectiv 17 ani, din Dârmănești, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de vineri 20 ianuarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere legală”, au precizat pentru ”Adevărul” reprezentanții Poliției Argeș.

Peste 10 elevi au fost implicați în bătaia survenită pe holul Liceului Tehnologic de Construcții Mioveni, aflat aproape de uzina Dacia.

Surse apropiate anchetei au precizat pentru ”Adevărul” că bătaia a survenit după ce în dimineața aceleiași zile a fost o îmbrânceală în autobuzul ce îi transporta pe elevi de la Pitești la Mioveni.

Conform statisticilor prezentate de către Prefectura Argeș pentru ”Adevărul”, de la începutul anului școlar 2022-2023 au fost date 17 amenzi elevilor care fumau în școlile din Argeș. Și tot în școlile din Argeș s-au înregistrat cinci sesizări privind cazuri de violență asupra elevilor. Într-un incident petrecut între două minore, care s-au bătut într-o școală din Argeș, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite