Gest inconștient al unui șofer pe Transfăgărășan: bate palma cu un urs VIDEO

0
Publicat:

Un șofer a fost filmat în timp ce a bătut palma cu un urs. Gestul inconștient, care l-ar fi putut costa viața, a fost filmat pe DN7C Transfăgărășan, după ce animalul a ajuns în dreptul mașinii conduse de bărbat.

Bărbatul a bătut palma cu ursul. FOTO: Captură video Digi24/ TikTok/ Gabi Iordache
Bărbatul a bătut palma cu ursul. FOTO: Captură video Digi24/ TikTok/ Gabi Iordache

În imaginile care au fost distribuite pe TikTok de utilizatorul Gabi Iordache se vede că pe șosea sunt trei urși care blochează un sens de mers.

Unul dintre urși se apropie de o mașină, iar bărbatul aflat la volan ignoră pericolul și, în loc să se protejeze, scoate mâna pe geam, potrivit Digi 24.

Animalul, care pare familiarizat cu oamenii, răspunde la gest, apoi se îndepărtează.

Atenție! Astfel de gesturi inconștiente se pot transforma în tragedii, pentru că animalele sălbatice sunt imprevizibile și pot trece oricând la atac, avertizează salvamontiștii. 

Inconștiență frecventă pe Transfăgărășan

Amintim că, în octombrie, un grup numeros de turiști a fost la un pas să fie sfâșiat de un urs pe Transfăgărășan. Printre cei care s-au apropiat de fiara sălbatică, se afla și un copil.

Sub pretextul că vor să-i dea de mâncare, dar și să facă poze cu acesta, peste zece turiști au coborât din mașini, într-o parcare neamenajată de pe marginea drumului DN7C Transfăgărășan, atrași de mirajul de a fi atât de aproape de o fiară sălbatică.

Panica însă i-a cuprins pe toți când ursul a început să alerge spre ei aparent fără motiv. Cu mic cu mare, speriați, aceștia au luat-o la fugă.

Au avut noroc că animalul s-a oprit, altfel „ședința foto” s-ar fi putut transforma într-un carnagiu.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite