Momentul în care un turist străin este atacat de un urs pe care se oprise să-l hrănească, pe Transfăgărășan VIDEO

0
Publicat:

Turistul care traversa Transfăgărășanul cu motocicleta a văzut un urs pe marginea drumului și s-a oprit să-l hrănească, dar sălbăticiunea l-a atacat.

Ursul l-a atacat pe turistul străin care încercase să îl hrănească FOTO arhivă Adevărul
Ursul l-a atacat pe turistul străin care încercase să îl hrănească FOTO arhivă Adevărul

În imaginile apărute duminică, 6 august, pe rețelele de socializare, cu mesajul „între timp, un cetățean din Bosnia& Herțegovina pe Transfăgărășan!”, se poate vedea cum motociclistul îi dă de mâncare ursului.

Animalul se repede spre bărbat, dar se oprește, din fericire, pentru acesta, potrivit turnulsfatului.ro.

Autoritățile au transmis în mod repetat turiștilor să nu mai intre în contact cu animalele sălbatice, să nu le hrănească şi să nu se apropie pentru a le fotografia, deoarece sunt imprevizibile.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sesizează prezența animalelor sălbatice, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia.”

Hrănirea sălbăticiunilor la marginea drumului este interzisă prin legea vânătorii, iar amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite