Gerul a omorât două bătrâne din judeţul Argeş. Una dintre femei a sfârşit în timp ce încerca să-şi stingă, în curte, hainele aprinse de la sobă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile care, în sudul judeţului, au coborât sub – 23 de grade au făcut două victime în Argeş. Este vorba despre două octogenare, una din comuna Lunca Corbului, cealaltă dn localitatea Cocu. Ambele au fost găsite decedate în curte.

Ioana Popescu, bătrâna din Lunca Corbului, satul Silişteni,  avea 86 de ani şi locuia singură. Marţi, un vecin care a trecut să-i lase ceva de mâncare, a găsit-o îngheţată, în curte 

“Era căzută cu faţa în zăpadă. Cred că a ieşi din casă, s-a împiedicat, n-a mai putut să se ridice singură şi a sfârşit aşa”, a explicat bărbatul, care i-a alertat pe vecini. Oamenii au chemat, totuşi, salvare însă a fost prea târziu.
În ciuda vârstei înaintate, bătrâna era, după cum spun localnicii, o femeie plină de viaţă. Era vizitată destul de des de rude şi era bine îngrijită. Ştia că n-ar prea trebui să iasă din casă pe un aşa ger, dar era nevoită să aducă din curte lemne pentru sobă.
 

 I s-au aprins hainele de la sobă, dar a murit de frig

Cealaltă bătrână decedată marţi, Constantina Ştefănescu, de 87 de ani, este din comuna argeşeană Cocu Vecinii au găsit-o fără suflare în curte, cu arsuri pe corp şi cu hainele aproape scrum.

Oamenii cred că îmbrăcămintea i-a luat foc în timp ce încerca să se încălzească la gura sobei şi a ieşit afară să-şi stingă hainele. Totuşi, se pare că gerul este cel care a răpus-o în cele din urmă, femeia sfârşind, cel mai probabil, din cauza şocului termic.

 O anchetă a criminaliştilor argeşeni chemaţi la faţa locului urmează să stabilească cu exactitate cauzele decesului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite