Exmatriculare pentru elevul bătăuș din Mioveni. Victima a fost operată. Ce a declarat directorul liceului EXCLUSIV

0
Publicat:

Elevul de 17 ani din orașul Mioveni care miercuri, 27 septembrie 2023, a bătut crunt o colegă de la o clasă paralelă, este în arest pentru 30 de zile, iar directorul liceului spune că agresorul va fi exmatriculat.

Elevul va sta în arest cel puțin 30 de zile FOTO IPJ Argeș
Elevul va sta în arest cel puțin 30 de zile FOTO IPJ Argeș

Tânărul a fost prezentat joi, 28 septembrie 2023, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a decis măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Surse din cadrul anchetei au dezvăluit în exclusivitate pentru ”Adevărul” că elevul violent este elev la Liceul Tehnologic Construcții Mioveni și că tânărul a dat dovadă de o agresivitate ieșită din comun, împingând fata de 18 ani la perete, iar după ce aceasta a căzut, a lovit-o de mai multe ori cu piciorul în mandibulă. Fata a avut nevoie în aceeași zi de o intervenție chirurgicală.

„Adevărul” a stat de vorbă cu Ghiorghe Dinuță, directorul Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni pentru ce măsuri se vor lua în acest caz foarte grav.

„A fost creată o comisie de cercetare disciplinară în cadrul liceului, iar cercetarea nu a fost deocamdată finalizată. Respectivul elev va fi cu siguranță exmatriculat, cu drept de reînscriere în altă unitate școlară în anul școlar următor, conform legii. Exmatricularea se impune clar când sunt astfel de elevi care se poartă altfel decât normal. Sper să nu mai apară astfel de cazuri”, spune directorul Ghiorghe Dinuță.

„Există acest reflex de a prelua ce e mai rău de la prieteni”

Atât agresorul, cât și victima sunt acum în clasa a XII-a. Cei doi au fost prieteni foarte buni, s-au certat și împăcat de mai multe ori în ultimii ani.

„Intenția băiatului nu era să o rănească. S-au jignit reciproc și s-a ajuns la violență. Și iată că acolo unde există mai puțină educație se pot întâmpla derapaje grave. Agresorul are părinții plecați în străinătate. Bunicii lui sunt oameni obișnuiți. Însă ce ar putea face cu un tânăr care e rebel? În familie se face baza educației, să fii politicos, să nu jignești. Asta se învață între cinci și șase ani. În momentul în care acești copii sunt neglijați și lipsiți de afecțiune, de prezența și grija părinților, iau din fața blocului atitudinile altor prieteni. Și există din păcate acest reflex de a prelua ce este mai rău”, adaugă directorul Gheorghe Diniță.

Mai trebuie spus că același elev a fost implicat în luna ianuarie într-un alt incident grav petrecut tot la Liceul Tehnologic Construcții Mioveni.

Concret, trei elevi de la Liceul Tehnologic de Construcții Mioveni au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiști în seara zilei de 19 ianuarie 223, ei fiind implicați într-o bătaie cruntă izbucnită pe holul liceului.

În imaginile surprinse într-o filmare se poate vedea cum la un moment dat un elev, îmbrăcat cu o geacă albă, smulge din lambriu o stinghie lungă de peste o jumătate de metru și se îndreaptă spre un grup de alți elevi, lovindu-i de câteva ori, în timp ce pe margine mai mulți elevi îl încurajează să dea în oponenții săi. Printre aceștia se numără și elevul care acum este în arest după ce a bătut o elevă.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite