Restricţiile de circulaţie se amână pe Transfăgărăşan, însă doar pentru câteva zile. Până când mai putem circula pe cel mai spectaculos drum european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar până la finalul acestei săptămâni se mai circulă pe Transfăgărăşan FOTO Info Trafic
Doar până la finalul acestei săptămâni se mai circulă pe Transfăgărăşan FOTO Info Trafic

Potrivit celor mai recente decizii, pe Transfăgărăşan se poate circula până în 20 octombrie a.c., Iniţial, CNAIR a anunţat că anul acesta se prelungeşte termenul până la care se poate circula pe Transfăgărăşan. Mai târziu, compania a revenit şi a precizat că prelungirea este valabilă doar patru zile.

Deşi s-a modificat data închiderii, de la 1 noiembrie, la 20 octombrie, Transfăgărăşanul rămâne deschis şi după această dată. Comisia de Revizuire Specială din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră a decis că încă se poate circula pe cel mai spectaculos drum din Europa. 

Drumarii au deszăpezit zilnic în ultima săptămână, astfel că se circulă tot mai greu pe Transfăgărăşan. Dacă la altitudinile la care sunt situate cele mai multe localităţi traversăm o frumoasă toamnă, în zonele înalte ale Munţilor Făgăraşului iarna s-a instalat de ceva vreme.

Iniiţial, CNAIR a informat doar că se prelungeşte termenul până la care se va circula pe cel mai spectaculos drum din Europa, fără să anunţe cât timp se mai permite accesul auto.  

„Acest weekend va fi ultimul din acest an în care şoferii mai pot circula pe toată lungimea Transfăgărăşanului şi, din 25 octombrie, adică de luni, drumul se va închide între Bâlea Cascadă, în judeţul Sibiu, şi Piscul Negru, în judeţul Argeş”, a precizat Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Braşov.

Măsura închiderii circulaţiei rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic. Factorii decidenţi ţin cont de fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă, încă din această perioadă a anului. Astfel, anul acesta se va putea circula pe Transfăgărăşan până în 24 octombrie, ceva mai puţin decât în anii trecuţi.

Vă mai recomandăm:

 

Ce i-a transmis filosoful Mihai Şora preotului care l-a atacat pe reţelele de socializare

 

Repartitoarele de căldură, obligatorii de la 1 ianuarie. Cine ar putea da amenzi celor care nu le au

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite