Dosare penale şi mii de petarde confiscate în timpul acţiunii “Foc de Artificii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza planului de acţiune “Foc de Artificii”, pe linia combaterii traficului cu articole pirotehnice, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, au efectuat sâmbătă o acţiune în Piaţa Ceair, Parcul “Orăşelul Copiilor” şi străzile adiacente, în urma căreia au avut loc confiscări de artificii şi petarde, iar cei surprinşi încălcând legea s-au ales cu dosare penale.

Pe strada 9 Mai, poliţiştii au identificat o persoană în vârstă de 27 ani din Piteşti, care oferea spre vânzare 1.200  articole pirotehnice clasa a II-a marca Kometa-Korsarz, 42 articole pirotehnice clasa a II-a marca Kometa-Cyrkoblitz, 10  articole pirotehnice clasa a II-a, marca Kometa Indiana, 1.620 articole pirotehnice clasa a II-a marca Super-Corsail şi 50  articole pirotehnice clasa a II-a marca Magical-Shots 20. Un alt comerciant, în vârstă de 35 ani din Piteşti, a fost găsit oferind spre vânzare, pe strada Sf. Vineri, 10  articole pirotehnice clasa a II-a, marca Kometa Vulcan şi 12  articole pirotehnice clasa I, marca Kometa-Delhi. Acestora li s-au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 37 din Legea nr. 126/1995 R.

Tot cu această ocazie a fost găsită abandonată cantitatea de 600 articole pirotehnice clasa a II-a, marca Kometa-Fontana.

Ilegalităţi şi în Găvana

Un alt comerciant de petarde,  în vârstă de 49 de ani din Piteşti, a fost identificat în zona pieţei Gavana, în timp ce vindea 200  petarde unor cetăţeni din comuna Budeasa. Asupra aceleiaşi persoane au mai fost depistate şi un număr de 40 de materiale pirotehnice de tip „candelă”, cu incripţia cat. II, toate fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 37 din Legea 126/1995 republicată, urmând a se propune soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecatoria Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite