ITM este pe urma patronului sechestrat de croitorese
0Angajatele de la croitoria din Bradu, care şi-au sechestrat patronul, pentru că nu le-a dat salariile pe ultimele două luni, nu şi-au primit salariile nici până azi. Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a demarat o anchetă şi s-ar putea lăsa cu sancţiuni drastice.
Cele 20 de angajate care au protestat în curtea societăţii de confecţii de la Bradu,au ajuns în pragul disperării. După ce l-au sechestrat pe patron în sediul firmei chiar înainte de Crăciun pentru că nu le-a dat banii pe ultimele două luni de zile, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a scăpa, femeile au mers la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş şi au depus plângere. Incidentele au generat controale care au scos la iveală neregului flagrante, care până acum au fost însă sancţionate doar cu avertismente. Conform reprezentanţilor ITM Argeş, spre exemplu, neplata angajaţilor e un obicei la firmele din Bradu patronate de Robert Preda. Vorbim despre două firme, pentru că pe prima directorul au băgat-o în insolvenţă şi a înfiinţat-o pe a doua, sub altă denumire, dar cu acelaşi obiect de muncă, şi acelaşi sediu.
În principal, neregulile sunt aceleaşi, adică neînregistrarea contractelor de muncă şi neplata salariilor, la care se adaugă faptul că nu a fost încheiat un Contract Colectiv de Muncă.”Nu este prima abatere. De fapt, sunt două firme. Pe prima a băgat-o în insolvenţă şi aşteaptă falimentul. Prima oară a primit avertisment pentru că nu a depus la ITM actele de angajare pentru cele 33 de persoane, nu a făcut plata salariilor la timp şi nici nu a încheiat contract de muncă colectiv, aşa cum prevede legea, ne-a spus Mihai Oprescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş. Controlul de fond al inspectorilor de specialitate va începe în prima zi lucrătoare a anului 2014 şi s-ar putea lăsa cu sancţiuni drastice.