Directorul Muzeului Peleş, premiu special în judeţul natal pentru o carte dedicată Brătienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Ion, directorul Muzeului Peleş, a fost premiat la finalul săptămânii trecute în Argeş, judeţul său natal, pentru o carte specială dedicată Brătienilor. Premierea a fost la Centrul Cultural Ştefăneşti.

Originar din Piteşti, Narcis Ion a fost premiat cu ocazia Galei Oamenilor de Cultură, prin care au fost premiate personalităţi, asociaţii sau instituţii ce promovează oraşul Ştefăneşti sau au contribuţii esenţiale în viaţa comunităţii.

Directorul Muzeului Peleş a fost premiat pentru cartea „Florica. Vatra Brătienilor”. Alături de acesta au mai fost nouă premianţi: Victor Bădescu- olimpic naţional la lingvistică, profesoara Elena Maria Prodan, Mădălina Lupu-o tânără care cântă la nouă instrumente, Alex Vlădescu-chef cofetar cu studii la Versailles, Asociaţia Paşi cu Speranţă-ce se ocupă de educaţia a 40 de copii romi, preotul Cristian Amuza, Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, Muzeul Goleşti şi Muzeul Brătianu.

gala oameni cultura stefanesti

Evenimentul a fost coordonat şi iniţiat de către Lavinia Năstase, directoarea Centrului Cultural Ştefăneşti.

Narcis Ion este managerul Muzeului Naţional Peleş din aprilie 2016, iar anterior a fost timp de aproape 13 ani director general al Muzeului Naţional Bran.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Strănepoata lui Ion I.C. Brătianu, despre motivele pentru care a cerut şi obţinut cetăţenia română

Frumoasa agentă nazistă care a încercat să-l seducă pe Carol al II-lea. Planul era să o îndepărteze pe Lupeasca de la Curte. „Arăta sănătos şi proaspăt“

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite