Cum se prepară salata cu piept de raţă afumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inedita salată este uşor de preparat FOTO: Cristian Ruşanu
Inedita salată este uşor de preparat FOTO: Cristian Ruşanu

Un preparat culinar uşor, de primăvară, salata cu piept de raţă afumat este uşor de preparat, iar ingredientele ce o compun vor fi o încântare pentru papilele gustative.

Cristian Ruşanu este chef la braseria Dell Arte din centrul Piteştiului şi ne-a dezvăluit pas cu pas ingredientele şi paşii pentru realizarea acestei reţete pline de arome speciale.

„Aveţi nevoie de salată verde, rucola, valeriană, câteva ridichii, pentru culoare şi gust, şi un pic de ceapă verde, recomand ca ceapa verde să fie crocantă. Tot pentru salată vă mai trebuie pâine prăjită, însă nu la toaster, ci în tigaie, cu puţin ulei de măsline şi ierburi. Adăugaţi mozzarela, chevre, brie, ce aveţi. Nu aveţi? Adăugaţi telemea. În ceea ce priveşte pieptul de raţă afumat, eu l-am tras un pic în tigaie, să mai scot un gust in plus”, spune Cristian Ruşanu, un mare pasionat de arta culinară.

Şi dressingul este unul original. Pentru a îl prepara aveţi nevoie de 10 g ulei de măsline, 5 g oţet de cidru, zeama de la o lămâie, 1 linguriţă muştar, 1 căţel usturoi, sare, piper, un praf de zahăr brun şi câteva fructe de pădure. Amestecaţi toate ingredientele la blender.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite