Cum se prepară ineditul ştrudel cu broccoli şi telemea de vacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preparat inedit, delicios şi hrănitor, ştrudelul cu broccoli şi telemea de vacă va fi cu siguranţă şi pe gustul celor mici. Iar prepararea lui este uşoară şi durează aproximativ o oră.

Liviu Moraru, bucătar la un restaurant din Piteşti, ne-a explicat de ce ingrediente este nevoie pentru prepararea ştrudelului cu broccoli şi telemea de vacă. „Pentru pregătirea aluatului aveţi nevoie de 350 grame de făină, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă oţet, un vârf de sare, un ou şi 150 grame de unt”, precizează Liviu Moraru. Pentru umplutură aveţi nevoie de 500 grame de broccoli, 1 lingură ulei de măsline, 1-2 linguri făină, 2 gălbenuşuri, 2 linguri de caşcaval ras, 250 grame telemea de vacă.

Pentru a pregăti aluatul se amestecă toate ingredintele cu aproximativ 125 ml apă călduţă. Se pun pe suprafaţa de lucru presărată în prealabil cu puţină făină şi se frământă timp de aproximativ 10 minute. Aluatul format se unge cu ulei, se acoperă cu o cratiţă încălzită şi se ţine la cald cel puţin o jumătate de oră.

Pentru prepararea umpluturii se spală broccoli, se taie bucăţele şi se fierbe într-o cantitate mică de apă până când devine ferm. Broccoli nu trebuie fiert până se înmoaie. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile şi caşcavalul ras.

Telemeaua se mărunţeşte şi se adaugă în compoziţie, amestecându-se bine.  Umplutura crudă se va pune în mijlocul aluatului întins cu făcăleţul. Apoi se rulează aluatul în foietaj (ştrudel), se unge cu untul ce a fost topit în prealabil.

Se coace la nivelul inferior al cuptorul încins în prealabil la 200 ° C timp de 20-25 de minute, se serveşte după preferinţă, rece ori fierbinte.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite