Cum se pregăteşte rapid delicioasa tartă cu broccoli şi caşcaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarta poate fi consumată şi caldă şi rece FOTO: retetepractice.ro
Tarta poate fi consumată şi caldă şi rece FOTO: retetepractice.ro

Dacă doriţi să pregătiţi un preparat sănătos şi delicios, atunci tarta cu broccoli şi caşcaval este o opţiune foarte bună. Prepararea tartei durează în total aproximativ trei ore. Tarta cu broccoli şi caşcaval poate fi consumată şi caldă şi rece şi este perfectă şi în cazul unui prânz luat la birou.

Honoria Diaconescu, o gospodină pasionată de preparatele ce au în compoziţie broccoli, ne-a prezentat şi ingredientele necesare pentru această tartă. Pentru aluat aveţi nevoie de 250 grame făină, 125 grame unt, 1 praf de sare şi un ou sau două gălbenuşuri.

”Pentru pregătirea aluatului se pun într-un castron toate ingredientele uscate şi untul. Se încorporează untul în făină până la obţinerea unei consistenţe granulate. Se adaugă oul întreg sau gălbenuşurile şi se încorporează rapid în ingredientele uscate. Treptat, se mai adaugă câte 1 lingură de apă rece până când aluatul se adună la un loc. Chiar dacă aţi pus un ou întreg, uneori este nevoie să se adauge şi apă, dar e important să nu punem cantităţi mari pentru că nu urmărim în niciun caz să obţinem un aluat umed. Odată legat bine, aluatul fraged se împachetează într-o folie alimentară/pungă de plastic şi se dă la frigider cel puţin 1 oră”, precizează Honoria Diaconescu.

Iată şi care sunt celelalte ingrediente pentru tarta cu broccoli şi caşcaval: 4 ouă mari, un broccoli de maximum o jumătate de kilogram tăiat în bucheţele mici, 200 grame caşcaval ras, 6 linguri de smântână şi câte o jumătate de linguriţă de pătrunjel uscat, frunze de ţelină uscate şi oregano uscat, sare şi piper după gust şi o lingură de unt.

Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se unge o tavă pentru tarta sau un vas termorezistent cu unt. ”După ce aluatul a fost lăsat maximum o oră la temperatura camerei, se aşează în vasul pregătit. Îl apăsăm uşor pentru a lua forma vasului. Pentru umplutură, batem ouăle că pentru omletă, adăugăm smântână, condimentele şi jumătate din caşcavalul dat pe răzătoare”, spune Honoria Diaconescu.

Iată cum se pregăteşte broccoli: fierbem 3 litri de apă cu puţină sare şi când această fierbe, punem bucheţelele de broccoli şi le opărim timp de 5 minute. Le scoatem într-o sită şi le clătim cu apă foarte rece, pentru a opri procesul de fierbere.

După aceea se pune jumătate din cantitatea de broccoli pe aluatul de tartă, apoi turnăm peste compoziţia de ouă şi aşezăm al doilea strat de broccoli. Deasupra se presară jumătate din cantitatea de caşcaval pe care l-am lăsat deoparte şi tragem marginile aluatului uşor peste compoziţie. Se pune tava la cuptor şi se coace circa 60 de minute, până când compoziţia este bine legată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite