Cum poţi renunţa mai uşor la alcool cu ajutorul ardeiului iute

0
0

Una dintre substanţele din componenţa ardeiului Iute are efecte terapeutice numeroase: reducere durerea, deschide şi drenează pasajele nazale congestionate, stimulează digestia, arde celulita şi are are beneficii cardiovasculare. Puţină lume ştie că leguma-condiment poate fi folosită eficient şi în combaterea alcoolismului.

Ardeiul iute este considerat, alături de cimbrişor, ghindă, pedicuţă, pătrunjel, sunătoare şi ţelină, una dintre cele mai de ajutor plante pentru cei care încearcă să renunţe la alcool.

Pentru a obţine acest efect, fitoterapeuţii recomandă folosirea ardeiului iute sub formă de tinctură, dar în combinaţie cu alte tincturi sau infuzii.

"Se administreaza câte o jumătate de linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (o jumătate de cană), de cinci-şase ori pe zi (atunci când apare dorinţa de a consumă alcool), asociat cu tinctura de pedicuţă şi ceai de sunătoare (administrate de patru ori pe zi), în cure de şase-opt săptămâni. Tinctura ajută la detoxifierea organismului şi la inhibarea dorinţei de a bea", recomandă specialistul în fitoterapie Elena Badea.

Atenţie! Nu oricine tolerează însă tinctura de ardei iute, motiv pentru care specialistul recomandă ca înainte de administrare să se realizeze testul de alergie la tinctura de ardei iute.

"Testul constă în aplicarea direct pe piele, în zona anterioară a antebraţului a unei cantităţi mici de tinctura diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctura la 100ml de apă). Dacă apar mâncărimi intense ai pete roşii în afară zonei aplicate, nu trebuie să foloseşti acest produs (nici în uz intern şi nici extern)", mai spune specialistul. 

Atenţie - nu vă trataţi singuri. În primul rând, orice problemă medicală aveţi, cereţi sfatul unui medic.

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite