Cum îl lăuda fostul primar PSD al Piteştiului pe mafiotul condamnat pentru spălare de bani pentru Camorra: „O surpriză extraordinară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicola Inquieto şi Cornel Ionică, pe atunci primar al Piteştiului, în ianuarie 2018, la inaugurarea centrului spa deţinut de italian FOTO: Facebook/ Vitality Spa
Nicola Inquieto şi Cornel Ionică, pe atunci primar al Piteştiului, în ianuarie 2018, la inaugurarea centrului spa deţinut de italian FOTO: Facebook/ Vitality Spa

Condamnat definitiv pe 8 februarie la 14 ani de închisoare pentru spălare de bani pentru Camorra, italianul Nicola Inquieto, membru al clanului mafiot Casalese, era lăudat acum trei ani de către primarul PSD al Piteştiului, oraşul unde Inquieto spăla banii prin diverse investiţii.

În urmă cu trei ani, pe 12 ianuarie 2018, Nicola Inquieto inaugura la Piteşti cel mai modern centru spa din Argeş, o investiţie de aproximativ două milioane de euro. Iar panglica inaugurală a fost tăiată de Nicola Inquieto şi primarul de atunci al Piteştiului, Cornel Ionică (PSD), în prezent consilier local. La evenimentul de atunci au fost prezenţi numeroşi angajaţi din Primăria Piteşti, inclusiv cei doi viceprimari de atunci.

Iar primarul Piteştiului a avut multe cuvinte de laudă la adresa lui Inquieto, cel care acum are de ispăşit o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru asociere şi spălare de bani pentru Camorra.

Iată cum îl lăuda Cornel Ionică pe Nicola Inquieto acum trei ani: „La aşa ceva, rămâi fără cuvinte. Pentru mine este o investiţie extraordinară făcută de o societate privată. Este o surpriză extraordinară să vezi o asemenea investiţie realizată de o societate privată care se adresează tuturor celor care doresc să facă mişcare. Am vrea să avem cât mai multe astfel de momente, să ne bucurăm de cât mai multe investiţii care să aducă un aport al vieţii de zi cu zi a cetăţenilor noştri. Ce vezi aici este extraordinar. Poziţia acestui complex este acolo unde trebuia să fie, pentru că aici vor fi oportunităţi foarte bune pentru locuitorii din zonă. Îi felicit pe cei care au realizat investiţia”. 

La trei luni de la inagurarea centrului spa, Nicola Inquieto era reţinut de către procurorii antimafia din Italia chiar în vila sa din Piteşti, aflată vizavi de centrul spa.

„Adevărul“ a încercat să îl contacteze pe fostul primar Cornel Ionică, acum consilier local, pentru a ne motiva laudele aduse unui mafiot condamnat pentru asociere cu Camorra şi spălare de bani, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Trebuie spus că centrul spa a fost realizat pe o stradă asfaltată doar pe jumătate. Pe aceeaşi stradă, chiar lângă centrul spa, se află mai multe blocuri ridicate de către Nicola Inquieto prin firmele prin care spăla bani pentru Camorra.

inquieto si ionica 01

Nicola Inquieto, omul de afaceri italian arestat la Piteşti în primăvara lui 2018 şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş, a fost condamnat definitiv pe 8 februarie la 14 ani de închisoare de către Curtea de Apel din Napoli. Iniţial, în mai 2019, Tribunalul Napoli îl condamnase la 16 ani de închisoare pentru asociere cu Camorra, însă sentinţa a fost atacată cu apel.

Procurorilor le-a atras atenţia şi faptul că în 2009, la doar cinci ani după ce Inquieto se mutase în România, conform informaţiilor obţinute de la Oficiul de Cadastru Argeş, acesta apărea ca proprietar al 79 de apartamente (dintre care 76 în 2 blocuri construite de firma sa), al unei vile în care locuia, şi al unui teren.

Procurorii antimafia din Italia au strâns sute de documente legate de tranzacţiile făcute în şi din conturile Italy Construcţii, firmă înfiinţată de Nicola Inquieto pe 1 noiembrie 2004, la doar trei săptămâni după ce intrase în România, descoperind inclusiv că de la bancomatele din Italia au fost retraşi între 2005 şi 2007 peste 96.000 de euro din contul firmei din România a lui Inquieto.

Vă mai recomandăm şi:

Italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, acuzat de ucidere din culpă. Cum a murit un tânăr pe şantierul administrat de Inquieto

Liderul Camorra pentru care italianul reţinut la Piteşti spăla milioane de euro. Este supranumit „Capastorta“ pentru brutalitatea sa

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite